Yüksekova'da devlet kimyasal gaz mı kullandı?

HDP'nin suçlamalarına Hakkari Valiliği cevap verdi: 'Güvenlik güçlerimizin Yüksekova ilçemizde yaptığı operasyonlarda, kimyasal gaz ve benzeri unsurların kullanılması kesinlikle söz konusu değildir'

  • 1015

HDP milletvekillerinin ortaya attığı, "Yüksekova'da güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yaptığı operasyonlarda, kimyasal gaz kullanıldığı" iddiası yalanlandı.

Hakkari Valiliğinden konuya ilişkin gece yarısı açıklaması geldi.

İşte o açıklama:

 
        HDP Hakkâri Milletvekili Nihat AKDOĞAN ve HDP Van Milletvekili Lezgin BOTAN’ın açıklamalarına istinaden çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve İlimiz Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerimiz tarafından bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yapmış olduğu operasyonlarda 19.03.2016 günü kimyasal gaz kullandığına yönelik iddialar tamamen asılsızdır. Güvenlik güçlerimizin Yüksekova İlçemizde yapmış olduğu operasyonlarda kimyasal gaz vb. unsurların kullanılması kesinlikle söz konusu değildir.  Bu tür haberler bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir.
 
        Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bakmadan Geçme