Yerleşim yerleri PKK'lı teröristlerden arındırılıyor

Terör örgütü PKK'ya yönelik Şırnak merkez ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan operasyonlar sürüyor.

  • 823

Çözüm Süreci'nde silah bırakması beklenirken kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK'ya yönelik ilan edilen sokağa çıkma yasakları kapsamında Şırnak merkez ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde başlatılan operasyonlar devam ediyor.

PKK'lı teröristlerin yerleşim yerlerinden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasakları doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen operasyonlar, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde başarıyla tamamlandı.

Buralarda ağır kayıp veren PKK'nın yaşamı hiçe sayan saldırılarını sürdürdüğü Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da müşterek operasyonlar sürüyor.

Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'daki operasyonlarda bugüne kadar 476 terörist etkisiz hale getirildi.

Yerleşim yerleri PKK'lı teröristlerden arındırılıyor

Üç yerleşimde yaklaşık 200 bin kişi göç etti

Teröristlerin yaşamı hiçe sayan şiddet ve tehditlerinden etkilenen çok sayıda aile, Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'daki evlerini terk etmek zorunda kaldı. 

Yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile evlerinden ayrılanların 200 bine ulaştığı 3 yerleşim yerindeki vatandaşların bir bölümü Mardin, Batman, Midyat, Van, İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana'daki yakınlarının yanına sığındı, bazıları ise aynı yerleşimde daha güvenli bölgelerde kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdürüyor.

5 ilçe teröristlerden temizlendi

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların başarıyla tamamlandığı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 15, Sur'da 274, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 145, Cizre'de 666 ve İdil'de 120 terörist etkisiz hale getirilmişti.

5 ilçede toplam bin 220 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda önemli başarılar elde edildi.

 

Yerleşim yerleri PKK'lı teröristlerden arındırılıyor

Bakmadan Geçme