Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclise sunuldu

Yeni dokunulmazlık dosyaları TBMM'ye sunuldu. Aralarında Kılıçdaroğlu, Yüksekdağ, Demirtaş, Bahçeli, Sarıyıldız ve Hezer'in de olduğu bazı milletvekillerine ait 49 dosya Karma Komisyona sevk edildi.

  • 512

TBMM

TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları gelmeye devam ediyor.

Bazı milletvekillerine ait 49 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Aralarında; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş genel başkanlarıSelahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da olduğu bazı milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin da 49 Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

Hakkında dosya gelen milletvekilleri arasında TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP Grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, HDP Şırnak Milletvekilleri Leyla Birlik, Ferhat Encu ve Aycan İrmez, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Eren Erdem, Barış Yarkadaş ve Aykut Erdoğdu, HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, HDP Van milletvekilleri Adem Geveri, Nadir Yıldırım ve Bedia Özgökçe Ertan, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer ve Feleknas Uca, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy da bulunuyor.

Dosyalarının sayısı 507'ye ulaştı

Bu dosyalarla birlikte Meclise gelen dokunulmazlık dosyalarının sayısı 507'ye ulaştı. Dosyalar, TBMM'de "gelen kağıtlar" içinde yer aldı.

Böylece, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, dokunulmazlıkların bir defaya mahsus kaldırılması için anayasa değişikliği önerisinde ifade ettiği rakama ulaşıldı.

 

Bakmadan Geçme