Yeni bir hayata 'merhaba' diyorlar

Sivas'ta yaklaşık 2 ay önce faaliyete geçen Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nde tedavi gören hastalar, kendilerini yeni bir hayata hazırlıyor.

  • 733

SİVAS

Sivas Numune Hastanesinin eski binasında 1 Aralık 2015'te faaliyete geçen 10 yatak kapasiteli AMATEM'de, ileri derecede alkol ve madde bağımlısı olan hastalara tedavi hizmeti sunuluyor. AMATEM'de uzman psikologların yanı sıra sosyal hizmet uzmanları ve hemşireler görev yapıyor.

Sivas AMATEM Sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Doktor Ayşe Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir merkez olduklarını ancak hastalara profesyonel olarak hizmet etmeye başladıklarını belirtti.

Merkezde, ayaktan başvuran hastalara ve ailelerine poliklinik ve danışmanlık hizmeti sunduklarını, daha ağır vakaları da kliniğe yatırarak tedavi ettiklerini belirten Köroğlu, 'Burada sadece ilaç tedavisi değil, aynı zamanda terapi ve etkinlik programını birlikte yürütmekteyiz. Klinik hemşirelerimiz, uzman psikoloğumuz ve sosyal hizmet uzmanımızla yoğun bir program içerisinde hastalarımızı dışarıdaki hayata hazırlamaya çalışıyoruz' dedi. çalışıyoruz. Hastalar tedavi olduktan sonra çıkacakları toplumsal çevreyi mutlaka ayrıntılı bir şekilde inceliyoruz ve mümkünse orada da değişiklikler yapmaya çalışıyoruz. Bunun da tedaviyi ciddi katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz' ifadelerini kullandı.

50 yıldır kullandığı alkolü bıraktı

AMATEM'de tedavi gören hastalardan 6 yaşındaki Fazlı Barak da yaklaşık 50 yıldır kullandığı alkolü bıraktığını belirtti.

Merkezde 23 gündür tedavi gördüğünü anlatan Barak, 'Burada bir aile ortamı gördüm. Tedaviden sonra alkol kullanmaya başlamam mümkün değil. Tedavi sayesinde düzenli uyumaya başladım. Önceleri 14-15 gün uyumadığımı biliyorum' dedi.

Muhabir: Serhat Zafer

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme