Yeni Anayasa için 330'u rahat aşacağız

AK Parti Genel Sekreteri ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Abdülhamit Gül, AK Parti'nin kendi teklifini Meclis tatile girmeden sunabileceğini ve referandum için gereken 330 sayısını aşacaklarını söyledi

  • 586

TBMM Ana­ya­sa Uz­laş­ma Ko­mis­yo­nu­’nun AK Par­tili üye­le­rin­den, Ga­zi­an­tep Mil­let­ve­ki­li Ab­dül­ha­mit Gül, mu­ta­ba­kat ko­mis­yo­nu­nun tek­rar ku­ru­la­ma­ma­sı ha­lin­de AK Par­ti­’nin ken­di Ana­ya­sa tek­li­fi­ni Mec­li­s’­e su­na­ca­ğı­nı ve bu tek­li­fin re­fe­ran­dum için ge­re­ken 330 sa­yı­sı­nı ra­hat­lık­la aşa­ca­ğı­nı ifa­de et­ti. Tür­ki­ye­’nin ar­tık 12 Ey­lül dar­be­si­nin ürü­nü olan bir Ana­ya­sa ile yü­rü­me im­kâ­nı­nın kal­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Gül, “Mec­lis ta­ti­le gir­me­den Ana­ya­sa tek­li­fi su­nu­la­bi­lir mi?” so­ru­su­na şöy­le ce­vap ver­di: “O­la­bi­lir, ya­ni bu dar­be Ana­ya­sa­’sı ile ar­tık yü­rü­ne­me­ye­ce­ği aşi­kâr. Ne ka­dar kı­sa sü­re­de si­vil, de­mok­ra­tik bir Ana­ya­sa­’ya Tür­ki­ye, mil­let ka­vu­şur­sa de­mok­ra­si açı­sın­dan ay­rı bir ka­za­nım­dır. Ama bu­nun için bir ta­rih, tak­vim ver­mek, sı­nır­la­mak doğ­ru de­ğil.” 


Yeter ki millet belirlesin
Abdülhamit Gül, komisyonun dağılmadan önceki son toplantısında CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın “Referanduma gidilsin, millete başkanlık sistemini mi yoksa parlamenter sistemi mi istediği sorulsun” önerisini değerlendirmek üzere harekete geçtiklerini anlatarak “Bu teklife de hazırız, çünkü biz AK Parti olarak milletin karar verdiği her şeyin doğru olduğuna inanıyoruz. Biz milletten korkan bir parti değiliz. Yeter ki millet belirlesin” mesajını iletti.

Bakmadan Geçme