Yunus Demirel

NEDEN AK PARTİ (2)

Yunus Demirel

  • 2323

Sevgili okurlarım, yapmış olduğun kısa araştırma sonucunda AK Partinin hangi sektörde neler yaptığı konusunda yapılan iş ve hizmetlerin bir kısmını aşağıda çıkarttım. Elbette bunlardan çok daha fazlası yapılmıştır. Yapıldığına da inanıyorum.

                                                                                

Bakın AK PARTİ döneminde neler YAPILMIŞ.

 

TURİZİM SEKTÜRÜNDE: Turist sayısının artışına pareler olarak Turizm gelirinde artış SAĞLANDI, “(Hani AK Parti iktidar olursa  ülkeye turist gelmez diyorlardı)”,

 

SANAYİ SEKTÖRÜNDE: 88 yeni organize sanayi bölgesi, geri dönüşüm ünite ve tesisleri YAPILDI. “(Hani bunlar sanayileşmeden anlamaz diyorlardı)”,

 

KÜLTÜRDE: Yeni tiyatro sahneleri, 56 yeni kültür merkezi yapımı, Binlerce tarihi eserimiz yurda (85 eser) GETİRİLDİ, “(Hani bunlar Kültür-sanattan da anlamazdı)”,

 

ADALETTE: Modern adliye sarayları, İnsanca yaşanabilir ceza evleri yapıldı, kimsenin cesaret dahi edemediği Adalet ve Mahkemelerde  yeniden    yapılanmalar YAPILDI.

 

SPORDA: 48 yeni stadyum, 343 yeni spor salonu, olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları 28 adet YAPILDI, 48 adet YAPILIYOR,

 

DIŞ POLİTİKADA: Yurt dışı temsilcilik sayısı (163 den 221’ e), ÇIKARTILDI, Mazlum ve Mağdur ülke halklarının umudu olduk. Dünyada hiçbir ülkenin yapamadığı insanlığı dünyaya ders verircesine ülkesindeki savaştan kaçan çaresizliğe kucak AÇTI.

 

SAVUNMA ve GÜVENLİKTE: İnsansız hava aracı, Milli Silahlar, Altay Milli Tank, savunma sanayiinde yerlilik oranı (%24 den %55’e), 81 ilde Mobese sistemi KURULDU,

 

TARIMDA: Tarımsal üretimi, çiftçi destekleri, halka sosyal destekler, dünyanın 3. büyük tohum gen bankası, Türkiye’ nin ilk tohum gen bankası, Cumhuriyet döneminin en kapsamlı tarım ve Hayvancılık kredi desteklemesi YAPILDI,

 

ENERJİ: 610 yeni elektrik santralı, barajlar, nükleer santral, ülkenin elektrik üretimini (129 milyar kwh dan 250 milyar kwh’ye), Dünyanın 6. en yüksek barajı (Deriner barajı), dünyanın 3. en yüksek barajı (Yusufeli barajı), AK Parti döneminde YAPILDI.

 

EĞİTİMDE: 51 devlet üniversitesi, 234 yeni öğrenci yurdu, 119 yeni gençlik merkezi yapıldı, Hz. Muhammet’ in hayatı ve Kuran seçmeli ders olarak okullara girdi, öğrenci sayısı, Öğrenci bursları, okuma yazma oranı, okullaşma oranı, Öğrenciye ücretsiz ders kitabı, süt, tablet, okullara bilgisayar, 85.000 adet Akıllı tahta, 160.000 adet Projeksiyon DAĞITILDI. Üniversite harçları kaldırıldı, Özel eğitime ihtiyacı olan 56.000 öğrenci ücretsiz taşındı, Fakir çocukların gönderilemediği Özel dershaneler kapatıldı, Eğitimde eşitlik SAĞLANDI.

 

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE: 79 yeni hastane, , uçak, gemi ve helikopter ambulansları, 81 ile ücretsiz kanser tarama merkezi, yatağa bağlı hastalara evlerinde bakım, Hastane yatak sayısı %13 (13845 yeni yatak), yoğun bakım yatağı %793 (6891 yeni yatak), yeni doğan yatağı %405 (2695 yeni yatak) mr cihazı sayısına ilave 278 yeni cihaz, tomografi cihazı sayısına ilave 335 yeni cihaz, ultrasyon cihazı sayısına ilave 2121 yeni cihaz, diyaliz cihazı sayısına ilave 3201 yeni cihaz ALINDI, Ağız ve diş sağlığı merkezi sayısına ilave olarak 112 yeni merkez,  tıbbi atık sterilizasyon ünitesi olarak 40 adet yeni Kuruldu, bebek-çocuk aşılama oranı, kişi başına düşen doktor, hemşire ve ebe sayıları oranında önemli artışlar sağlandı, Sağlık Kuruluşları birleştirildi, İlaç ve hasta muayenesine denetim getirildi, Sağlıkta devrim yapıldı  “(Geçmişte Hastanelerde film çekmek için Film malzemesi bulunamıyordu, Muayene olmak için bir gün önceden sıra kuyruğuna giriliyordu)”, BUNLARI UNUTMADIK.

 

SOSYAL HİZMETLERDE: Sadece AK Parti dönemimde Dar gelirliye konut, Yiyecek, giyecek ve Yakacak yardımı yapıldı, KOBİ destekleme 172 kat artırıldı, Çağdaş yaşam gereği açılan iş yeri sayısı, doğal gazlı il sayısı ARTIRILDI, içme suyunun  ulaştığı ünite sayısı 52.178 üniteye çıkartıldı,  içme suyu arıtma tesisi sayısı (%36 dan %56 ya), atık su arıtma tesis sayısı 145 tesisten 563 tesise YÜKSELTİLDİ, Sağlıklı yaşam ortalama süresi uzatıldı,  şehit ve gazilere destek, eğitim ve sağlık harcamaları,  Asgari ücret %415, en düşük SSK emekli aylığı %312, ortalama memur maaşı %329, en düşük memur maaşı %435, öğretmen maaşı %317, muhtar maaşı %794  muhtaç güçsüz kimsesiz aylıkları %478, engelli ve yaşlı maaşı %100 ARTIRILDI. Katsayı zulmü ortadan KALDIRILDI.

 

ULAŞIMDA: Marmaray, hızlı trenler, hava alanları, Metrolar, Tüneller, (Tünel sayısı 50 km den 207 km ye ÇIKTI, Raylı sistemler, modern bölünmüş yollar, Dünyanın 3. deniz dolgu hava limanı (Ordu-Giresun), dünyanın 7 büyük havaalanı, dünyanın tek deniz altı boru sistemi ile su taşıması (KKTC su temini projesi), dünyanın en derin batırma tüneli (Marmaray), dünyanın 4. büyük köprüsünü içeren oto yol projesi (Gebze-İzmir otoyol projesi),     Türk hava yolları Avrupa’nın en iyi havayolları ödüllerini topladı, Dünyanın 4. deniz dolgu havalimanının yapımına (Rize-Artvin), Dünyanın en büyük hava alanı yapımına İstanbul’da BAŞLANDI,

 

ÇEVREDE: Yeşil alan miktarı artırılarak 3 milyar 250 milyon fidan dikildi,  orman miktarı 1.7 milyon hektar’ a çıkartıldı, Milli park sayısı yapılan 7 yeni parkla tabiat park sayısı 167 parka çıkartıldı, Temiz plaj sayısı, Avrupa’nın 1. si dünya 7. si mavi bayraklı (temiz) plaj sayısında dünya 2. si OLUNDU. Türkiye’nin ilk milli botanik bahçesi açıldı, Teknopark sayısı 2 den 37’ye çıkartıldı, , Hava kirliliği, çöp sorunu çözüldü, Yurt içi ve dışında Binlerce tarihi yapı restore (4.000 varlık) edildi, Orhun abidelerine giden 48 Km asfalt YOL YAPILDI. “(Nerede; 3 ağaç için Gezi parkını cehenneme çevirenler ve onlara alkış yutan AYDINLARIMIZ, SANATCILARIMIZ VE SİYASİLERİMİZ)”.

 

KALKINMA: Yerli marka Otomobil projesi,  Milli Helikopter, Sismik Araştırma Gemisi,  Tersane, Liman, Türkiye’nin ilk yerli Füze yakıtı, Bor projelerine destek, Elektrikli Araç projesine destek, yerli Lazer projesine destek,   Uzaya uydu fırlatma, TİKA projelerini yenileme sayısı (2.241’den 13.000’e yükseltildi),  ülkenin altın rezervi (1 milyar dolardan 19,5 dolara çıkartıldı), Merkez Bankası döviz Rezervleri 28,1 den 125 milyar dolara YÜKSELTİLDİ. Enflasyon %29,7 den tek haneli rakamlara, faizler %63 den %8-10’a, bütçe açığı %12 den % 1,3’ e, trafikte ölüm oranı 5,7 den 2,3’e, Kamu borcu % 74 den %33’e DÜŞÜRÜLDÜ, Dünyanın ilk defa iki kıta yer altından su tüneli ile (Melen projesi) Birleştirildi, Müteahhitlik sektörün de Türk müteahhitleri dünyada 2. sıraya yükseldi,Türk ekonomisi yıllık ortalama %5 BÜYÜDÜ, İMF’ ye olan borç BİTİRİLDİ, 2002 öncesi Hükümetlerinin Borçlandığı İşçi ve Memura olan borçların Tamamı ÖDENDİ. 2002-2015 AK Parti döneminde 2002 öncesindeki gibi her 100 TL verginin 85 TL’si faize GİTMEDİ, 85 TL’ si YATIRIMLARA GİTTİ Bunun neticesi olarak ta ÜLKEMİZ BÜYÜDÜ, BÜYÜYORUZ, KİNSE DURDURAMAZ BÜYÜMEYE DEVAM ETMELİYİZ.

 

     Sevgili Okurlarım, Seçim mitinglerinde  bazı partilerin bu milletin tek derdinin Emekli maaşlarının ve asgari ücretlerin yükseltilmesi gibi  bir algı oluşturup, kısa yoldan oy peşinde oldukları aşıkardır. Zaten onların ülkenin kalkınması gibi bir derleri de yok. İnanın bu dert sadece Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın derdidir. Bu insan sadece ülkemiz için değil dünyada mazlum ve mağdur edilen tüm insanlık için önemlidir. Hiç korkmayın doğruları her yerde ve her zaman söylemeliyiz ve bunun için mücadele vermeliyiz.

      En derin saygılarımla.

Eğer iktidara talip değilsen “BOL KESEDEN VAAT ET ÇÜNKÜ HER KİŞİNİN İŞİDİR” O,

Şayet  iktidara  talip  isen   “YAPTIKLARINI SIRALA ÇÜNKÜ ER KİŞİNİN İŞİDİR” Bu,

 

          Adına ne derseniz deyin, ister Çözüm Süreci, ister Kardeşlik Projesi, isterse Açılım deyin. Şimdiki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOAN’ ın Başbakanlığı döneminde yaklaşık iki yıl önce başlatılan ve 7 Haziran seçimlerine kadar devam eden süreçte ülkede barış adına önemli gelişmeler kaydetmiş, iki yıl boyunca kan akıtılmamıştır. Cumhurbaşkanımızın baştan itibaren söylediği gibi bu sürecin bir bedeli olacaktır, o bedeli de ödemeye hazırım demiştir. Bu süreç başlatıldığında bazı siyasi partililer hatta parti liderleri bu süreci başlatanların vatan hainliği ile suçlamışlardır. Tüm bu suçlamalara ve her türlü riskine göğüs gereceğini söyleyen sayın Cumhurbaşkanımız bu gün bu bedeli çok ağır bir şekilde ödemektedir. Allah beterinden korusun.

 

          Bu süreç Hakların Demokratik Partisi (HDP)’ nin 7 Haziran seçimlerinde %13,12 lik oy alması ile adeta sona ermiştir. Neden biliyurmusunuz, bir insana olduğundan fazla değer verirseniz, kişi veya kişiler kendilerine verilen bu değeri anlamazlar ise işte ortalık böyle karışır. HDP hepimizin bildiği gibi PKK ve Kandil destekli bir siyasi oluşumdur. Ülkemiz benzer oluşumları daha öncede yaşamış ancak böyle oluşumlar siyasette başarılı olamamışlardır. Örneğin; aynı çizgide bulunan HADEP tek başına girdiği seçimlerde 1995 seçimlerinde % 4,2, 1999 yılında girdikleri seçimlerde ise % 4,79 oy alabilmişlerdir. Benzer başka isim altında HEDAP olarak girilen 2002 seçimlerinde aldıkları oy oranı % 6,23 tür. Daha sonra baraja takılmadan TBMM de gurup kurabilmek için kendilerini Kürtlerin siyasi temsilcileri gibi tanıtıp Kürt halkına şirin görünerek bağımsız olarak girdikleri 2007 seçimlerinde % 5,54, 2011 seçimlerinde de yine bağımsız olarak % 6,58 oy alabilmişlerdir. Kısacası 7 Haziran seçimleri,ne kadar önemli bir varlık gösterememiştir. 20 yıllık geçmişi olan bu siyasi oluşum hep % 7 nin altında kalmıştır.

 

          Ne zamanki Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlattığı ve başarı ile sürdürülen Barış süreci 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP olarak % 13;12 oranında oy patlaması yapmış, işte bu başarının altında ezilen HDP süreç tanımamış ve barışı bitirmiştir. Şimdide barışı sokaklarda aramaktadır, başka mecralarda aramaktadır. Barış mitingleri organize ederek dağda yapamadığı Katliyamların Büyükşehirlerin göbeğinde yapılmasına sebep olmaktadır. Sayın HDP lilere buradan sesleniyorum, Barış mitingi adı altında yürüyen guruplar, o malum kesimler yıllardır CHP’ nin çağrılarına uyarak sokakları arşınlamışlardır. Kılıçdaroğlu bile bu yürüyenlerden bir hayır gelmeyeceğini hele hele Barışın hiç gelemeyeceğini bildiği için Kürt meselesinin çözüm yerinin TBMM olduğunu son zamanlarda söyler oldu, ne güzel sizde hazır Meclise girmiştiniz bu fırsatı tepmeseydiniz olmaz mıydı, nedir sizin Kürt halkına düşmanlığınız vallahi anlamış değilim.

 

          Güzel ülkemizin geleceği, huzur ve güvenin sağlanması, kalkınmanın sürdürülmesi, Hakların korunması ve Barış ortamının bozulmaması için tüm vatandaşların iyi düşünüp 1 KASIM 2015 Seçimlerinde AK PARTİYE oy vermelidir. SAYGILARIMLA,

          (Kürt-Türk Kardeştir, Bölmek isteyenler kalleştir. Unutmayın.)  

 

Yazarın Diğer Yazıları