Cemal İncesoyluer

Canınız cehenneme…

Cemal İncesoyluer

  • 2603

 

 

Yaklaşık bir aydır Fox Tv’de “Kaybolan Çiçekler” programında deneyimli gazeteci İnci Ertuğrul’un programında, Reşadiye’de kaybolan çocuklar ilmek ilmek araştırılıyor.

 

Tokat'ın Reşadiye İlçesinde geçen yıl kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'nın bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Kelkit Çayı kenarında kazı çalışmaları da yapıldı.  

 

Bu çocukların kayboluş tarihi 29 Aralık 2015… 13 ay olmuş.

 

Kelkit Çayında arandı. Savcılık, soruşturmasını çok kapsamlı yaptı. Polis, en ufak bir bulgu ve şüphe üzerine gerekli özeni gösterdi. Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, bu mevzuyla ilgili çok özel ilgilendi. Bütün bunlar yapıldı. Hatta, dipten dibe devlet daha ne yapsın demeye gelen laflarda edildi.

 

Tokat Haber Gazetesinin haber editörü Mihriban Koçaker, bu çocuklarla ilgili çok özel ilgilendi. Nitekim, Fox Tv’nin Muhabiri Ertan’ın bizim Mihriban’ın arkadaşı olması hasabiyle, Reşadiye’deki çalışmaları “of the record” keyfiyetiyle takip etti.

 

Bir tek Mihriban Koçaker mi? Reşadiye’de kaybolan bu çocuklarla ilgili İHA Muhabiri Nurhan İçmez, AA Muhabiri Ekber Türkoğlu, DHA Muhabirleri Mustafa Turapoğlu ile Fatih Yılmaz, A Haber Muhabiri Murat Onur, TRT Muhabiri Dursun Ekrem Er, Halk Gazetesi Muhabiri Taner Yeşilsu ve Tokat Haber Muhabiri Sırrı Sürer, çok emek verdiler. 

 

Temelde reyting amaçlı ve popüler kültür çerçevesindeki bu tür programlardan pek hazzetmem. Ancak, İnci Ertuğrul’un benzer programlarını biliyorum. Hassasiyeti, samimiyeti ve gerçekten bir dedektif gazeteci tanımlamasına uygun soruşturmacı gazeteciliğiyle, Fox Tv’deki yeni programıyla farkını ortaya koydu.

 

Özellikle, Reşadiye dosyasını izlerken; ortaya dökülen pespaye ilişkiler, iki çocuk üzerindeki sislerin altındaki hesaplar, yalanlar-dolanlar, lanet olsun, canınız cehenneme dedirtiyor…

 

Kime diyorum bunu?

 

Reşadiye’de kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kağan'ın babası İbrahim Taşçı’nın, İnci Hanım’ın programında evli bir kadınla ilişkisi olduğunu, çocukların kaçırılmış olabileceğinden şüphelendiğini söylüyor. İşte bu utanmaz adama diyorum, canın cehenneme…

 

Başka kime diyorum? Programda öyle perdeler aralandı ki, öyle sisler dağıtılıyor ki, programa getirilen 3 isim var: İsmail, Sezgin ve Hamdi…

 

Çocukların kayboluş saati 11-11.30 olduğu tahmin ediliyor. 29 Aralık 2015’tir tarih. Bu Hamdi ile Sezgin, bu saatlerde ormana gittiklerini söylüyor. İsmail ise, hayır diyor, en az saat 14.30’da yola çıktık. Sonra, mobesa kameraları inceleniyor, İsmail’in doğru söylediği ortaya çıkıyor. Kayıtlara göre, bu üçlünün şehirden çıkış saati 14.42…

 

Ortada kayıp bir 4 saat var. Bu gerçek ortaya çıkınca, Hamdi ile Sezgin direksiyon kırıyor ve saati hatırlayamadıklarını söylüyor. İsmail ise, saat konusunda 4 saatlik farkın Hamdi ile Sezgin’in aklanmak için bilerek söylediğini iddia ediyor. Çünkü diyor İsmail, çocukların kaybolma saati 11 ile 11.30’dur, Bu arkadaşlar ormana gitmek üzere Reşadiye’den bu saatte ayrıldık derken, şunu demek istiyorlar. Biz, bu çocukların kaybolduğu saatte zaten Reşadiye’den çıkmıştık.

 

İşte, bu dört saatlik farkı düne kadar ısrarla söyleyen Hamdi ve Sezgin’e de canınız cehenneme diyorum... Tabii devam eden bir dava konusunda yazabildiklerimiz var, yazamadıklarımız var. Mesela, programda Hamdi’nin Kadir isimli engelliye cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyor. Üstelik, bu nedenle ağır cezada yargılandığı, hatta 3 ayda bu nedenle Tokat Cezaevinde yattığı ortaya dökülüyor. Konunun muhatabı Hamdi ise, ağır cezada yargılanma sebebini bilmediğini söylüyor.

 

Dedim ya, deneyimli gazeteci/televizyoncu İnci Ertuğrul Reşadiye’de kaybolan çiçekler Bayram Erol ile Dursun Kağan Taşçı olayının perdesini araladıkça, altından çok çirkin görüntüler ortaya çıkıyor.

 

Evli olan bir başka kadınla ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları kabul eden 5 yaşındaki Dursun Kağan'ın babası İbrahim Taşçı, bu konuyu olaydan kısa süre sonra emniyet yetkililerine söylediğini kaydetti. Baba Taşçı bazı şüphelerinin olduğunu belirterek, “Kaçırmış olabilirler. Benim muhatap olduğum kişinin çevresi olabilir. Bununla ilgili ifadelerimi verdim. 2 yıldır süren bir ilişkim vardı. İlişkimin olduğu kişinin eşi olayı çocuklar kaybolduktan sonra emniyette öğrendiler. Kaybolduktan sonra ilişkimi bitirdim. Ben bildiklerimi yetkililere anlattım” diye bilgiler veriyor.

 

Daha fazlasını yazamayacağım. Özellikle, Dursun Kağan’ın babası İbrahim Taşçı’nın rahat tavırları ve Hamdi’nin çok rahat yalan söyleyebilme pişkinliğine dayanamıyorum.

 

Lanet olsun, canınız cehenneme…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları