Yalçın Akdoğan'dan "Dolmabahçe görüşmesi" açıklaması

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Dolmabahçe görüşmeleriyle ilgili tartışmalara dair, 'Cumhurbaşkanımızın polemik konusu yapılması son derece yanlıştır. Cumhurbaşkanımızın son derece net olan açıklamasının speküle edilecek bir tarafı yoktur' dedi.

  • 924

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dolmabahçe görüşmeleriyle ilgili tartışmalara dair, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı net, speküle etmek art niyetliliktir. Cumhurbaşkanımızın tekrar tekrar bu tartışmanın içine çekilerek polemik konusu yapılması son derece yanlıştır. Cumhurbaşkanımızın son derece net olan açıklamasının speküle edilecek bir tarafı yoktur' değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, AA muhabirinin Dolmabahçe görüşmelerine ilişkin tartışmalarla ilgili sorusu üzerine, şunları belirtti:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı net, speküle etmek art niyetliliktir. Cumhurbaşkanımızın tekrar tekrar bu tartışmanın içine çekilerek polemik konusu yapılması son derece yanlıştır. Cumhurbaşkanımızın son derece net olan açıklamasının speküle edilecek bir tarafı yoktur. Sayın Erdoğan'ı süreçte negatif konuma oturtma çabası da beyhudedir. Çünkü terörün son bulması ve örgütün silahları gömmesini amaçlayan Çözüm Sürecinin mimarı odur. 2003'ten itibaren yapılan reformların ve hizmetlerin altında onun imzası bulunmaktadır.'

'Oluşturulan algı, gerçeğin önüne geçmiştir'

Dolmabahçe görüşmesinin bir mutabakat ve müzakere değil bir görüşme olduğunu daha önce de ifade ettiğini anımsatan Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'HDP'li milletvekillerinin yasamayla ilgili bakan olarak benimle ve ilgili arkadaşlarımızla yaptıkları ve İmralı'nın silah bırakma çağrısını açıklayacakları görüşmeyi bir ortak mutabakat metni gibi takdim etmeleri, arkasından ortaya koydukları söylemler ve tavırlar süreci istismar ettiklerini göstermiştir. Bağlamından saptırılarak oluşturulan algı ise gerçeğin önüne geçmiştir. İmralı'nın silah bırakma çağrısının devlete ve hükümete karşı bir kazanım gibi sunulması, ardından takındıkları negatif tavırlarla bu iradenin de arkasında durmamaları farklı bir görünüm oluşturmuştur.'

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisinde HDP'liler tarafından gündeme getirilen maddelerin bir mutabakat çerçevesi olmadığını vurgulayan Akdoğan, 'Bunların ancak demokratik siyaset zemininde tartışılacak konular olabileceği o günkü beyanımızda da görülecektir' dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Hükümetimizin şu an yoğunlaştığı mesele devletimize ve milletimize karşı eylemler gerçekleştiren terör örgütüne karşı etkin ve kararlı bir mücadele ortaya koymak, insanımızı kucaklamak, şehirlerimizi huzur ve güvenlik temelinde ihya etmektir' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Özcan Yıldırım

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme