Xiaomi Mi 5'in Çıkış Tarihi Teyit Edildi

Hasret sona eriyor! 1.5 yıl sonra nihayet Çinli şirket Xiaomi, Mi 5 amiral gemisi modeli pazara geri dönüş yapmaya hazırlanıyor.

  • 958

Hasret sona eriyor! 1.5 yıl sonra nihayet Çinli şirket Xiaomi, Mi 5 amiral gemisi modeli pazara geri dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz üzere Xiaomi'nin uzun zamandır amiral gemisi akıllı telefonu lanse edilmiyor. En son çıkan ve dün itibariyle Android Marhsmallow güncellemesini alan Xiaomi Mi 4, 2014 Haziranında tanıtıldı ve güncelliğini çoktan yitirdi.

Firmanın planlarına göre Xiaomi Mi 5 geçtiğimiz sonbaharda tanıtılacaktı. Şirketin CEO'su da bu konuda, “Diğer firmaların tersine, bir amiral gemisi model çıkartmak için 12-18 ay çalışıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Ancak telefonun gecikmesinin altında yatan asıl sebep Qualcomm idi. Snapdragon 810'da ağzı yanan Qualcomm, yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 820'yi çok kez lanse etti; ancak piyasaya bir türlü sürülemedi. Haklı olarak Xiaomi Mi 5'te Snapdragon 820'yi kullanmak istiyordu. Beklenen çipset geciktikçe model de gecikti.

Şirketin kurucularından Liwan Jiang, telefonn 24 şubatta çıkacağını resmen onayladı. Ayrıca sızdırılan sunumda lansmanın 2 saat süreceği ortaya çıktı. Bu da lansmanda tepe modelin haricinde başka ürünlerin de tanıtılacağını gösteriyor. Öte yandan telefon 5.3 inç Quad HD ekrana, 4+4 çekirdek yapısına (2,2 ghz + 1,8 ghz) sahip Snapdragon 820 işlemciye, 4 GB ram'e, 16/64 GB rom seçeneklerine, 16 mp arka; 6 mp ön kameraya, parmak izi okuyucuya, 3030 mAh büyüklüğünde pile ve Android Marshmallow işletim sistemine sahip olacak.

Çin'in yükselen yeni firmalarından olan Xiaomi, 2016 yılında farklı pazarlara da girerek elini güçlendirmek istiyor. Umarız ki Türkiye pazarına da girerek piyasaya renk katar.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme