X-rayden onlarda geçecek

Havalimanında iç ve dış hat yolcularına yönelik, uçaklara gitmeden önce x-ray cihazlarıyla yapılan aramalarda saat ve kemerlerini çıkarma zorunluluğu çalışanlara da getirildi.

  • 866

Atatürk Havalimanı'nda dış ve iç hat yolcularına, uçaklara gitmeden önce x-ray cihazlarıyla yapılan aramalarda saat ve kemerlerini çıkarma zorunluluğu çalışanlara da getirildi.

Havalimanındaki güvenlik tedbirleri kapsamında, arama noktalarındaki uygulamalarda bazı düzenlemelere gidildi. Dış hat gidiş yolcularına pasaport kontrolünün ardından, iç hat gidiş yolcularına ise uçağa binmeden önce yapılan aramalarda saat ve kemerlerin çıkartılmasına yönelik uygulama devam ederken, bu havalimanında çalışanlara da uygulanacak.

Gümrüklü veya arındırılmış salonlara girmek isteyen çalışanlar da x-ray kontrolünden önce saat ve kemerleri çıkartmaya başladı.

Polis ekipleri de arama noktalarında şüphelendikleri yolcuların çantasında, ellerinde, bilgisayarından aldıkları numuneleri bomba iz dedektörüyle kontrol ediyor.Atatürk Havalimanı'nda geçen ay başlatılan uygulama ile x-ray cihazlarının sinyal gücü arttırılarak, yolcuların üst araması dedektör yerine elle yapılmaya başlanmıştı. Havalimanının metro girişindeki yolcuların kimlik kontrolleri ise yine emniyet güçleri tarafından yapılmaya devam ediliyor.

Bakmadan Geçme