Volkan astsubayın kahramanlığı sayesinde teröristler püskürtüldü

Yüksekova'daki operasyonda başından yaralanan Astsubay Başçavuş Volkan, görevine kahramanca devam ederek teröristlerin koordinatlarını belirlemeyi başardı. Astsubayın ilettiği koordinatlara yapılan hava taarruzu sayesinde terör örgütü büyük kayba uğratıldı.

  • 666

Bölücü terör örgütüne yönelik Yüksekova'da yürütülen operasyonda yaralanan Astsubay Başçavuş Volkan, yarasına rağmen kahramanca görevine devam ederek teröristlerin koordinatlarını belirlemeyi başardı. Astsubayın, belirlediği koordinatları karargaha iletmesiyle başlayan hava taarruzu sayesinde bölgede yığınak yapan terör örgütü büyük kayba uğratılarak püskürtüldü.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) internet sitesindeki 'TSK'dan Haberler' bölümünde, Astsubay Başçavuş Volkan'ın kahramanlık hikayesine yer verildi.Bölücü terör örgütünün 6 Eylül 2015'te Dağlıca'daki saldırısıyla Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın da aralarında olduğu 16 vatan evladının şehit edilmesinin ardından, bölgede Yarbay Çelikcan'ın adının verildiği geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, Astsubay Volkan'ın kahramanlığı şöyle anlatıldı:

'Silah arkadaşlarının sızısını yüreğinde derinden hisseden çok sayıda askerin katılımıyla yürütülen operasyonda, Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssünde görevli Hava Personel Astsubay Başçavuş Volkan da ön saflarda yer alır.

Daha önceki görevleri sayesinde bölgeyi yakından bilen genç astsubay, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin İkikara mevkisinde bulunan Rahmo Üs Bölgesindeki Mehmetçik ile birlikte bölücü terör örgütüne yönelik mücadeleye dahil olur.

Volkan astsubayın da bulunduğu mevzilere 30 Eylül 2015 tarihinde saat 08.45 sıralarında teröristlerce doçka, havan ve roketatar gibi ağır silahlarla saldırı düzenlenir. İki jandarma uzman çavuşun yaralandığı saldırı sırasında Astsubay Başçavuş Volkan'ın da bulunduğu Jandarma Özel Harekat taburu ise yoğun bir şekilde doçka ve keskin nişancı mevzisinin tespitine çalışır.

Teröristlerle mücadelenin yer yer 30 metrelere kadar düştüğü çatışma ortamında Volkan astsubay, yoğun ateş altında siperden kafasını cesaretle defalarca çıkartır. Bu sırada, genç astsubay başında ani bir darbe hisseder. Yaşadığı şokun etkisini atlatan Volkan astsubay, bir merminin kaskını delerek başını yaraladığını fark eder.

Başından akan kanı ve hissettiği acıyı umursamayan kahraman astsubay, özümsediği görev bilinciyle teröristlerin bulunduğu doçka ve keskin nişancı mevzisini tespit eder. Volkan astsubayın, belirlediği koordinatları en kısa sürede karargaha iletmesiyle başlayan hava taarruzu sayesinde bölgede yığınak yapan terör örgütü büyük kayıplara uğratılarak püskürtülür.

Sonraki günlerde Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı, 'Jandarma Özel Harekat Taburu sayenizde rahat etti, teröristler bir daha yaklaşmaya cesaret edemedi' sözleriyle kahraman astsubaya teşekkür eder.Tedavisinin tamamlanmasının ardından yüreğinde hissettiği derin vatan sevgisiyle bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara kendi isteğiyle katılmaya devam eden Astsubay Başçavuş Volkan, askerliğin sadece bir meslek olmayıp bir yaşam biçimi olduğunu herkese göstermiştir.'

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme