Uzman çavuşun kaçırılmasına ağırlaştırılmış müebbet hapis

Diyarbakır-Bingöl karayolunda 3 yıl önce aracıyla Erzurum'a giden uzman çavuşu kaçırarak PKK'lı teröristlere teslim ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

  • 594

Diyarbakır-Bingöl karayolunda 3 yıl önce Erzurum'a giden uzman çavuşu kaçırarak terör örgütü PKK üyelerine teslim ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar İzzet T. ve Selim A. ile avukatları hazır bulundu.

Haklarındaki suçlamaları reddeden sanıklar, uzman çavuşun kaçırılması eyleminde yer almadıklarını ileri sürdü.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık İzzet T'yi 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'yağma', 'terör örgütü propagandası' ve 'mala zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Uzman çavuşun kaçırılmasıyla ilgili suçtan beraat eden Selim A. hakkında 'izinsiz gösteriye katılma', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'tehdit', 'kamu görevlisine hakaret', 'trafik güvenliğini tehlikeye sokma' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 8 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır'da PKK üyeleri, 28 Haziran 2013'te Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatmış, Erzurum'a giderken aracı durdurulan Uzman Çavuş Y.B'yi kaçırmıştı. Uzman çavuş, kaçırıldıktan 4 gün sonra serbest bırakılmıştı. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme