Urla Cezaevi'nde korkutan yangın!

İzmir'in Urla ilçesinde bulunan kapalı cezaevinin koğuş bölümünün çatısında yangın çıktı. Cezaevi'nde kalan 55 tutuklu ve hükümlünün Buca'ya nakledileceğini bildirdi.

  • 868

Urla K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nin koğuş bölümünün çatısında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin çatıda yayılmasıyla durumu fark eden görevliler, itfaiye çağırırken, koğuşlarda kalan 55 tutuklu ve mahkumu da bağımsız bir bölümde yer alan spor salonuna tahliye etti.

Urla'nın yanı sıra İzmir'den gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için müdahalede bulundu. Cezaevinin bulunduğu bölgeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, emniyet ve jandarma ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Yangında yaralanan ya da dumandan etkilenen kimsenin olmadığı kaydedilirken Buca Cezaevi'nden mahkum nakil araçlarının Urla'ya gönderildiğini, cezaevinde kalan 55 tutuklu ve hükümlünün Buca'ya nakledileceğini bildirdi.

Yangının, çıkış nedeni cezaevinin eski olması ve baca bölümünden kaynaklanmış olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi. 

Bakmadan Geçme