Ürdün Başbakanı Nusur: Başbakan Davutoğlu üniversitede hocamızdı

Ürdün Başbakanı Nusur, Başbakan Davutoğlu için 'Kendisini bu görevlere gelmeden bir süre önce tanırdım. Üniversitede hocamızdı' dedi.

  • 437

AMMAN

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Ürdün İş Forumu'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve iki ülke iş dünyası temsilcilerine hitap etti. Ürdün Başbakanı, toplantıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a hitaben, "İstanbul’u seviyoruz başkentlerin başkenti" dedi.

Kral Abdullah'ın Davutoğlu'nu memnuniyet ile karşıladığını belirten Nusur,Başbakan Davutoğlu için "Kendisine aynı zamanda oğlumuz deme cesaretini buluyorum" ifadesini kullandı.

Ürdün Başbakanı, Davutoğlu'nu bu göreve gelmeden bir süre önce tanıdığını ifade ederek, Davutoğlu'nun üniversitede hocası olduğunu paylaşmasının ardından "Bunu Türk televizyonlarında dile getirsinler" sözleri salonda tebessüm ve alkışla karşılandı.

"Ro-Ro seferlerinin bir an önce başlaması gerekli"

İki ülke arasında Ürdün'ün Akabe Limanı'ndan Ro-Ro seferlerinin bir an önce başlaması gerektiğini ifade eden Abdullah en-Nusur, "Ro-Ro, malların geçişini sağlayacak bir anlaşma ancak yeterli değil. Asıl arzu edilen iki ülke sanayicilerinin Ürdün’de ortak üretim yapması." şeklinde konuştu.

İTO Başkanı Çağlar

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, toplantıda yaptığı konuşmada, "Ülkeler çalışma ve ekonomiyi daha çok konuşabilirlerse insanlar da terör ve mülteci krizlerinde canlarını kaybetmezler. Bizler daha çok iş ortamı oluşturabilirsek hepimiz için sembol olan Aylan bebeklerin cansız bedenleri de denizlerde sahile vurmaz" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme