Tuzlaspor Fenerbahçe maçına halk otobüsüyle geldi

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 5. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Spor Toto 2. Lig takımlarından Tuzlaspor, karşılaşmanın oynanacağı stada geliş şekliyle gündeme damgasını vurdu.

  • 625

İSTANBUL

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 5. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Spor Toto 2. Lig takımlarından Tuzlaspor, karşılaşmanın oynanacağı stada geliş şekliyle gündeme damgasını vurdu.

Çeşitli kademelerdeki liglerde yer alan kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkati çekmeyi amaçlayan Tuzlaspor'un yönetici, teknik heyet ve futbolcuları, sarı-lacivertli takımla Ülker Stadı'nda yapılacak maç için İstanbul'un en uzun hattı olarak bilinen 500T hattında seferler yapan halk otobüsünü kullanarak Kadıköy'e geldi.

Akbil basarak otobüse bindiler

Basın mensuplarının da takip ettiği yolculukta, Tuzlaspor'un yönetici, teknik heyet ve futbolcular tek tek akbil basarak otobüsteki yerlerini aldı.

Halk otobüsü kulüp binasından polis eskortu eşliğinde stada hareket etti. Yolculuk boyunca futbolcular neşeli anlar yaşadı. İlginç yolculuk sırasında yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular güzel anlara tanıklık etti. Tuzlasporlu futbolcu Nihat Yılmaz, kız arkadaşına otobüste evlenme teklifinde bulunurken, yöneticiler ve oyuncular öz çekim yaparak anı belirtti.

Tuzlaspor kafilesini taşıyan halk otobüsü yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuğun ardından Ülker Stadı'na ulaştı.

Başkan Çabuk: 'Farkındalık oluşturmak için organizasyonu yaptık'

Yolculuk ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, kendilerinin ekonomik sıkıntı yaşamadığını ancak diğer kulüplerin bu konudaki durumlarına dikkati çekmek için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini anlattı.

Çabuk, 500T otobüs hattının hem İstanbul hem de Tuzla ile özdeşleştiğini vurgulayarak, 'Hazır Fenerbahçe maçı varken 'farkındalık oluşturalım' dedik. Biz ayaklarımızın üstünde duruyoruz ama ikinci ve üçüncü lig kulüplerinin ciddi sıkıntıları var. Kulüp başkanlarıyla bir araya geldiğimizde bu işten dert yanıyorlar. Bizler de ligler arasındaki gelir gider dengesizliğini dile getirmek istedik. Başkanlarımızın sesi olalım düşüncesiyle böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik. Hazır Fenerbahçe maçı varken, 'ilgi çeker' dedik. Amacımız kimseyi üzmek değil. Algı operasyonuyla farkındalık oluşturmak için yaptık' dedi.

Kulüp basın sözcüsü Levent Ayaz da yaptıkları eylemle istedikleri mesajı verdiklerine inandıklarını belirtti.

Tuzlasporlu futbolcular da ilginç yolculuktan memnun kaldıklarını ifade etti.

Muhabir: Ercan Doğan www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme