Türkler uzayda değil Sivas'ta geçen filmi sevdi

Dünyada fenomen haline gelen 'Star Wars' serisinin son yapımı 'Güç Uyanıyor', hikayesi Sivas'ta geçen 'Düğün Dernek: Sünnet' filminin çok gerisinde kaldı.

  • 924

Dünyada fenomen haline gelen 'Star Wars' serisinin son yapımı 'Star Wars: Güç Uyanıyor' filmi, vizyona giriş ilk hafta verilerine göre, Türk yapımlarının çok gerisinde kaldı. Türk sinema seyircisi hikayesi uzayda geçeni değil, Sivas'ta geçen filmi tercih etti.

George Lucas tarafından tasarlanan ve ilk olarak 1970'li yılların sonunda yayınlanan, bir süre sonra bilgisayar oyunlarından, oyuncaklara, çizgi romandan, televizyon yapımlarına pek çok ürünü yapılan Star Wars filmlerinin son serisi 'Star Wars: Güç Uyanıyor' 17 Aralık'ta Türkiye'de de vizyona girdi. Dünyanın pek çok ülkesinde sinema severlerin izleyebilmek için gişelerde uzun kuyruklar oluşturduğu fantastik yapım, Türkiye'de vizyona girdiği ilk haftada 475 bin 266 seyirci tarafından izlendi. Film, iki hafta sonunda ise 743 bin 358 kişiye ulaşabildi.

Türk yapımlarının ilk hafta gişe verilerine bakıldığında ise Düğün Dernek 2: Sünnet filminin dünyada ilgiyle izlenen 'Star Wars: Güç Uyanıyor' filmini neredeyse 3'e katladığı görüldü.

Vizyona giriş ilk hafta verilerine göre yerli yapımlardan 'Düğün Dernek 2: Sünnet'i 2 milyon 251 kişi, 'Ali Baba ve 7 Cüceler'i 822 bin 939, 'Mucize'yi 822 bin 798, 'Selam: Bahara Yolculuk' isimli filmi 670 bin 160, 'Aşk Sana Benzer'i ise 629 bin 180 kişi izledi.

Türk izleyicisi 'yerli yapım' dedi

Filmlerin gişe, hasılat gibi verilerini hazırlayan Box Office Türkiye'nin 1 Ocak- 27 Aralık 2015 verilerine göre, geçen yıl en çok izlenen 10 sinema filmi arasında 8 yerli yapım bulunuyor.

Selçuk Aydemir'in yönettiği Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin'in başrollerinde oynadığı komedi türündeki 'Düğün Dernek: Sünnet' filmi 5 milyona yakın izleyici tarafından seyredildi.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme