Türkiye terörü lanetlemek için ayakta

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, Türkiye genelinde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi.

  • 1767

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, yurdun birçok kentinde protesto edildi.

Eskişehir'de Memur-Sen üyeleri, Hamamyolu Caddesi'ndeki Yediler Parkı'nda bir araya geldi. 

Memur-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman'ın terör saldırılarını kınayan basın açıklamasının ardından Çarşı Camisi'ne kadar yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

İstanbul

Ülkü Ocakları'nın çağrısıyla Mecidiyeköy'de toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Beşiktaş Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atan gruba zaman zaman çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Yürüyüşün sonlandırıldığı Beşiktaş Meydanı'nda basın açıklaması yapan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, terör olaylarına lanet yağdıran binlerce milliyetçi gencin şehitlere sahip çıkmak için bir araya geldiğini belirterek, "7 Haziran'dan bu yana 118 vatan evladı şehit olmuştur. İnşallah bunları bertaraf edeceğiz. İnşallah dökmüş olduğu kanda boğulacaktır terör örgütü. Çünkü Türk milleti ve devleti güçlüdür. Bu çapulculara, Türk topraklarında yürüme izni ve müsaadesi verilmeyecektir" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından bir süre daha Beşiktaş Meydanı'nda slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Silivri'de mesai bitiminde belediye binasından ellerinde Türk bayraklarıyla çıkan çalışanlar, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Belediye personeli, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Ayrıca, Silivri Terminali'nde bir araya gelen bir grup taksici, "teröre lanet" konvoyu oluşturdu.

Öte yandan, Eyüp, Güngören, Bakırköy, Pendik ve Tuzla'nın da aralarında olduğu birçok ilçede, terörsaldırılarını protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Terör saldırılarına yönelik tepkiler

Bursa

Bursa'da da Şehreküstü Meydanı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, hain saldırılara açtıkları döviz ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi. 

Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, burada yaptığı konuşmada, eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kasımpaşa'da Fenerbahçe maçı hazırlıkları

Balıkesir 

Balıkesir'de ise Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri, dev Türk bayrağı açtı. 

Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür tarafından yapılan açıklamanın ardından Anafartalar, Kızılay ve Stadyum Caddesi güzergahını takip eden grup, Şehitlik Parkı içindeki Şehitlik Anıtı'na yürüdü. Burada dualar eden grup, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları

Yalova ve Bilecik

Yalova'da da Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri "şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "askere uzanan eller kırılsın" sloganını attı.

Bilecik'te de Teyfikbey Caddesi'ndeki esnaflar iş yerlerine Türk bayrakları asarak, terör olaylarını protesto etti.

Elazığ

Elazığ'da, 80 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını lanetledi.

Elazığ Öğretmenevi önünde bir araya gelen ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Erzurum'da vatandaşlar askerleri omuzlara aldılar

Erzurum'da vatandaşlar, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını protesto etti.

Lalapaşa Kent Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, yoldan geçen jandarma aracını durdurarak askerleri omuzlara alıp, asker ve polis lehine slogan attı.

Daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla, terörü lanetleyen sloganlar atıp, tekbirler getiren grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşı'na kadar yürüdü. Bu sırada araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar, korna çalıp Türk bayrağı salladı.

Hatay

Köprü Meydanı'nda toplanan Hatay Memur-Sen İl Temsilciliği üyesi grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kürt Türk kardeştir", "kahrolsun PKK kahrolsun terör" sloganları atarak terörü lanetledi.

Reyhanlı ilçesinde de terör olaylarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak "teröre lanet yürüyüşü" düzenledi.

Atatürk Caddesi'nden belediye binasına kadar yürüyen grup, burada İstiklal Marşı okuyup, dua etti. Yürüyüşe bazıları asker kıyafetleriyle katılırken, gruba çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Öte yandan bazı vatandaşların İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki askerlere sarılarak gözyaşı döktüğü görüldü.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları

Mersin

Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri de bir alışveriş merkezinin önünde bir araya gelerek, terörolaylarına tepki gösterdi.

Sendikanın il temsilcisi Abdullah Çelik, PKK terör örgütünün, haince saldırılarıyla milletin birliğine ve dirliğine tuzak kurduğunu söyledi.

Grup, açıklamanın ardından şehitler için dua etti.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları

Adıyaman

Adıyaman'da da terör örgü PKK'yı protesto etmek için binlerce aracın katılımıyla oluşturulan konvoyda yer alan vatandaşlar, güvenlik güçlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Türk bayrağı astıkları araçlarıyla Küçük Sanayi Sitesi kavşağında toplanan vatandaşların gerçekleştirdiği "Teröre Lanet Yürüyüşü" nedeniyle Adıyaman-Gölbaşı karayolu yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatıldı.

Terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan gruptakiler, daha sonra Demokrasi Parkı'na geçti. Burada Türk bayrağı açarak slogan atmayı sürdüren protestocular, Heykel Meydanı'na ulaştı. HDP il binasının bulunduğu caddeye geçişlerine izin verilmeyen gruptakiler, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Ankara'da engellilerden protesto

Başkentte Güvenpark'ta toplanan Engelliler Konfederasyonu üyeleri, , "Hepimiz Mehmetçikiz, PKK'ya yeteriz" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Konfederasyon Başkanı Turhan İçli, yaptığı basın açıklamasında, Dağlıca'daki saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Samsun'da kadınlar askerlik şubesine başvurdu

Samsun'da terör olaylarını protesto eden bir grup kadın, askere alınmaları için askerlik şubesine başvurdu.

Atatürk Anıtı önünde toplanan Türkçülük ve Turancılık Derneği üyeleri, Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.

Samsun Askerlik Şubesine kadar yürüyen grup, burada İstiklal Marşı'nı okudu. Grupta bulunan kadınlar,terör olaylarını protesto ederek, askere alınmaları için başvuru yaptı.

İzmir

İzmir Adliyesi protokol girişinde oturma eylemi yapan avukatlar, "terör insanlık suçudur" ve "terörü lanetliyoruz" yazılı pankartları tuttu.

İzmir Konak meydanında toplanan Memur Sen Konfederasyonu üyeleri de slogan atarak terör olaylarını protesto etti. Dikili ve Kiraz ilçelerinde ise vatandaşlar, belediye tarafından dağıtılan Türk bayraklarını, ev, iş yerleri ve sokaklara astı.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları

Tokat

Tokat Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Çarşısı'nın üzerindeki alanda toplanan Memur-Sen Tokat İl Temsilciliği üyeleri, Türk bayrağı açarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Mantar, Dağlıca, Iğdır ve ülkenin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milleti derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını kınadı.

Terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Mantar, "Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise  insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir" ifadesini kullandı.

Gruptakiler daha sonra şehitler için dua etti ve İstiklal Marşı okudu.

Kentte görev yapan basın mensupları ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtının önünde toplanarak terör örgütü PKK'nın  saldırılarını protesto etti.

Türk bayrağı açan gazeteciler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları

Amasya

Amasya'da Memur-Sen öncülüğünde Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Gruptakiler, İstiklal Marşı okuyarak şehitler için dua etti. 

Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, burada yaptığı açıklamada, Iğdır ve Dağlıca saldırılarında şehit olan kahraman asker ve polislere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Çankırı

Çankırı Şehit ve Gaziler Derneğinin önderliğinde kentteki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Kucaklama Taşı mevkisinde düzenlenen "Teröre lanet, şehitlere saygı mitingi"ne katılanlar Anıt Alanı'na kadar yürüdü.

Burada İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına konuşan Çankırı Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Teke, " Terör örgütüne yönelik mücadelenin sürdürülmesi gerekiyor. Ne pahasına olursa olsunterör örgütünün üzerine gidilmeli. Ta ki son terörist ya öldürülecek ya da gelip Türk yargısına teslim olacak" ifadelerini kullandı.

Daha sonra şehitler için dua edildi. 

Çorum

Memur-Sen Çorum İl Temsilciliğince Hakkari'nin Dağlıca ilçesi ile Iğdır'da PKK terör örgütünce düzenlenen saldırılar protesto edildi.

Hürriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, Türk bayrakları açarak PKK aleyhine slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatçi, saldırıları kınadı.

Kur'an-ı Kerim okunup şehitler için dua eden grup, daha sonra dağıldı.

Ankara

Başkent Ankara'da Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde yaptıkları yürüyüşle terörü lanetledi.

Talat Paşa Bulvarı'ndaki Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, Cebeci istikametine sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Dikimevi kavşağında duran ve şehitler için dua eden grup, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Araçlarındaki vatandaşların klakson çalarak destek verdiği grup, çevredekilere de Türk bayrağı dağıttı.

Çanakkale

Çanakkale'de, Memur-Sen üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 

Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Özen, burada yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün haince saldırılarıyla milletin birliğine ve dirliğine tuzak kurduğunu, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıktığını söyledi.

Konuşmanın ardından gruptakiler, ellerindeki Türk bayraklarıyla "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak Morabbin Parkı'na kadar yürüdü.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dua edildi.

Öte yandan, Ayvacık ilçesinde otogarda buluşan 20 taksici, Türk bayrağı astıkları araçlarıyla korna çalarak, teröre olan tepkilerini dile getirdi.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları

Eskişehir

Eskişehir'de ise terör örgütü PKK'nın Hakkari ve Iğdır'daki saldırılarının ardından aralarında kadınların da bulunduğu bir grup, silah altına alınmak için askerlik şubesine başvurdu.

Eskişehir Askerlik Şubesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, burada önce İstiklal Marşı okuyup, şehitler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra kadınların da bulunduğu grup üyeleri, askerlik başvurusu için dilekçe yazıp, askeri görevliye teslim etti.

Grup, sloganlar atarak tarihi Odunpazarı bölgesine kadar yürüdükten sonra dağıldı.

Batman

Batman'da aralarında oda ve derneklerin de bulunduğu 80 sivil toplum kuruluşundan oluşan Batman Barış İnisiyatifi üyesi bir grup, Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan Batman Barış İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Yurtseven, terör olaylarının her kesimi etkilediğini ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kürt sorununun Çözüm Süreci ile şiddet dışı yöntemlerle çözülmeye çalışılmasının siyasal ve sosyal yaşamda bir rahatlama meydana getirdiğini ifade eden Yurtseven, yaşanan terör saldırılarını tasvip etmediklerini dile getirdi.

Grup, açıklamanın ardından beş dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

Öte yandan Sason ilçesi Merkez Cami'sinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesi ile Iğdır'da terörörgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırılarda şehit edilen 16 asker ile 14 polis için sala okundu.

Vatandaşlar, kılınan öğlen namazının ardından şehitler için dua etti.

Siirt

Memur-Sen Siirt İl Başkanlığınca yapılan açıklamayla, terör örgütü PKK mensuplarının, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit edildiği saldırısını kınadı.

Saldırıda şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerinin yer verildiği açıklamada, teröre karşı tek ses ve tek yürek olunması gerektiği ifade edildi.

Başta Dağlıca olmak üzere yapılan terör saldırılarının kınadığı açıklamada, şunlara yer verildi:

"Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Bu canice saldırılar, kimden gelirse gelsin terörü, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Batı illerinde bulunan mevsimlik işçilere ve yoldan geçen doğu illerine ait otobüslere yapılan saldırıları da birerterör eylemi olduğunu düşünüyoruz."

Konya

Konya'da meslek odaları ve 16 sivil toplum kuruluşu, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını kınadı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, ülke olarak bugünlerde büyük üzüntü ve acı yaşadıklarını söyledi.

Terör olaylarına karşı 16 sivil toplum kuruluşuyla ortak tepki göstermek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Öztürk, "Türkiye'nin birlikte yaşama azmini kırmak için elinden geleni yapan, her türlü alçaklığı deneyen, çoluk çocuk demeden binlerce masumun kanına giren, askerimizi, polisimizi şehit eden, aklı ve vicdanı satılmış hainler çok iyi bilmelidir ki bin yıldır bu coğrafyada barışın ve huzurun teminatı olan aziz milletimiz, teröre bir kez daha haddini bildirecektir" dedi.

Açıklamanın ardından basın mensuplarına Türk bayrakları hediye edildi.

Açıklamaya; KTO, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, MÜSİAD Konya Şubesi, ASKON Konya Şubesi, TÜMSİAD Konya Şubesi, İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği, DERSİAD Konya Şubesi, SELSİAD, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Konya Platformu Derneği, Memur-Sen İl Temsilciliği ve HUDER Konya Şubesi destek verdi.

Sivas

Sivas'ta Memur-Sen Sivas Şubesi öncülüğünde 58 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, Hakkari ve Iğdır'dakiterör saldırılarını kınadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından gruptakiler adına açıklama yapan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi İlhan Karakoç, terörün kan ve şiddetten beslenerek insanlık suçu işlediğini söyledi. 

Teröre karşı topyekün el ele, omuz omuza olma günü olduğunu aktaran Karakoç, "Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır. Özgürlük, güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Çare, terörörgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektir. Çare, sıkı yönetim ve olağanüstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır" diye konuştu. 

Karakoç, Memur-Sen'in terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğunu dile getirdi. 

Grup, şehitler için dua okunmasının ardından dağıldı.

Tekirdağ

Yoğunlukla Romanların yaşadığı Aydoğdu Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizler taşıdı. 

"Ne mutlu Türk'üm diyene", "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar atan grup, yürüyüşe geçti. Tuğlalı Park'a gelen vatandaşlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Grup adına konuşan Nejdet Karanfil, Hakkari ve Iğdır'da yaşanan terör olaylarının kendilerini çok üzdüğünü, her zaman vatana hizmete hazır olduklarını söyledi.

Kenan Akagündüz de Türk bayrağının sevdalısı olduklarını belirterek, "Askerlerimize, polisimize haince pusu kuranları, PKK'yı ve buna yandaş olanları da lanetliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şehitler için dua eden Romanlar, sessizce dağıldı. 

Öte yandan kentte görev yapan yaklaşık 150 minibüs sürücüsü de araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla "teröre lanet" konvoyu düzenledi.

Edirne

Edirne'de Şehit Aileleri Derneği önünde toplanan, ellerinde Türk bayrakları olan grup Talatpaşa Caddesi'nden Edirne Orduevi önüne yürüdü.

Burada askerleri selamlayan gruptakiler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Çilingirler Caddesi'nden  "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere, polise kalkan eller kırılsın" "Bayrak inmez, ezan dinmez" şeklinde sloganlar atarak Saraçlar Caddesi'ne geçti.

PTT Edirne Başmüdürlüğü önünde şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler, şehitlere dua ettikten sonra olaysız dağıldı.

Keşan ve Enez ilçelerinde de protesto yürüyüşleri olaysız sona erdi.

Bolu

Bolu'da Memur-Sen Şubesi üyeleri ile bir grup vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ile İzzet Baysal Caddesi'nden Hükümet meydanına kadar "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak, başta Dağlıca ve Iğdır olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milleti derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileyen Koçak, "Terör, kan ve şiddetle beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir ve ortak geleceğimizdir" diye konuştu.

Zonguldak

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Türk bayrağı açarak terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler, şehitler için dua etmelerinin ardından Şehitler Parkı’na kadar yürüdü.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi  Kadir Bacıoğlu, burada yaptığı açıklamada, eli kanlı terörörgütünün bir kez daha gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

Alaplı İlçesinde aralarında sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de olduğu grup Atatürk Anıtı Meydanı'nda toplandı.

Meydana Türk bayrakları asan grup, İstiklal Marşı'nı okudu, şehitler için dua etti.

Atatürk Anıtı Meydanı'ndan "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK " ve "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak Merkez Camisi önüne yürüyen grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Ereğli ilçesinde de Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle 40 sivil toplum kuruluşu üyesi, Adapazarı Kültür Merkezi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya geldi, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Erenler Yerel Kültür Derneği Başkanı Sabri Bölükbaşı, son günlerde artan terörsaldırılarını lanetlemek ve güvenlik güçlerine olan desteklerini göstermek için toplandıklarını söyledi.

Açıklamanın ardından, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Ahmet İkbal Aydın şehitler için dua etti. Dua edilirken bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü.

Öte yandan, Türkiye Gençlik Birliği ile Ülkü Ocakları üyesi bir grup, ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak Çark Caddesi'nden kent meydanına yürüdü. Grup burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Sapanca ilçesinde de Kırkpınar Mahallesi'nden Rüstempaşa Camisi önüne kadar kadın ve çocuklardan oluşan grup ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüyüş yaptı.

Aksaray

Hükümet Meydanı’nda sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen topluluk, ellerinde Türk bayraklarıyla bir süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz" şeklinde slogan attı. 

Burada açıklama yapan ve kendisinin de bir şehit oğlu olduğunu belirten Ahmet Bektaş, teröre destek verenlerin cezalandırılmasını istedi. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı. 

Öte yandan, Valilik Meydanı'nda toplanan bir başka grup, sloganlar atarak, ellerindeki Türk bayraklarıyla Kent Meydanı'na yürüdü. İstiklal Marşı okuyan ve şehitler için saygı duruşunda bulunan gruptan bazıları HDP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Kalealtı Caddesi'ne geçti.

Binaya yaklaştırılmayan kişiler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gruptan bazıları, parti binasının bulunduğu iş hanı girişine Türk bayrağı astı. Uyarılara rağmen dağılmayan kişilere, çevik kuvvet ekiplerince tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Bir süre polise direnen bazı kişiler bariyeri aşarak partinin tabelasını tabelayı söktü. Grup, daha sonra dağıldı.

Olaylarda 12 polis hafif şekilde yaralanırken, 2 kişi gözaltına alındı. 

Karaman

Karaman Devlet Hastanesi önünde toplanan dolmuş ve öğrenci servis sürücüleri ile vatandaşlar, araçlarına Türk bayrakları asarak İbrahim Öktem Caddesi'nden şehir merkezine doğru konvoy oluşturdu. 

'"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atan vatandaşlar, daha sonra Aktekke Kent Meydanı'nda toplandı.  İstiklal Marşı okuyarak, şehitler için dua eden grup, olaysız şekilde dağıldı. 

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, İmaret Camisi önünde bir araya gelen grup, "Afyon uyuma şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK", sloganları attı.

Anıtpark Meydanı'na yürüyen grup, burada İstiklal Marşı'nı okuyup şehitler için dua etti.

Yapılan açıklamanın ardından topluluk dağıldı.

Aydın

CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından Efeler ilçesinde düzenlenen yürüyüş Sevgi Yolu'nda başlayıp Atatürk Kent Meydanı'nda son buldu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, yüreklerin yandığını ve ocaklara ateşler düştüğünü söyledi. 

Nazilli Ticaret Odası, Memur-Sen Aydın Şubesi, Aydın Barosu ve  Aydın Tabip Odası da birer açıklamaylaterör olaylarını protesto etti.

Uşak

Uşak'ta Ülkü Ocakları tarafından organize edilen yürüyüş için belediye önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Meydanda şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup adına konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ümit Arslan, Türkiye'nin sahipsiz olmadığını belirterek, "Milletimiz birlik ve beraberliği o terörolaylarının  önüne geçecektir. Askerlerimize, polisimize haince pusu kuranları, PKK'yı ve buna yandaş olanları da lanetliyoruz" dedi.

Manisa

Manisa'da Şehzadeler ilçesinde sosyal medya üzerinden haberleşen bir grup fabrika işçisi ve sivil vatandaş, Manolya Meydanı'nda buluşarak terör saldırılarına tepki gösterdi. 

İldeki motosikletli bir grup da tren istasyonu önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar konvoy halinde bir tur attı.

Demirci ilçesinde yaklaşık 200 vatandaş askere gitmek için dilekçe verdi. Askerlik şubesine başvuru yapanlar arasında kadınlar ve engelliler de yer aldı.

Burdur

Burdur Ülkü Ocakları tarafından organize edilen protesto gösterisi kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Burdur Şehitliği'ne yürüdü.  

"Vatan sana canım feda", "Polise uzanan eller kırılsın", "Burdur uyuma şehidine sahip çık" şeklinde slogan atan gruba çevredeki esnaf ve vatandaşlar da destek verdi. Protesto gösterisi şehitlikteki saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için edilen duanın ardından sona erdi. 

Gösteriye MHP Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun, Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ve MHP İl Başkanı İbrahim Sakızcı da katıldı. 

Mardin

Mardin'deki bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Karayolları Parkı'nda bir araya gelerek, terörü lanetledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra grup basın açıklaması yaptı.

Türk Haber-Sen Mardin İl Temsilcisi Şeyhmus Kanat, milli birlik ve beraberliğe kasteden bölücü terör örgütü ve onun arkasında hain planlar yapan tüm odakları kınamak, Türk Milletinin tüm fertlerinin devlete olan bağlılığını bir kez daha tüm dünyaya ilan etmek için toplandıklarını belirtti.

Şer odaklarının hain plan ve provokasyonlarıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Kanat, "İhanet şebekeleri ve onların maskesi olan terör örgütü, yine hain emellerini gün yüzüne çıkardı. Biz, bedel ödeye ödeye millet olduk. Yine bedel ödedik bağımsız bir devlet kurduk. Şimdi birileri gelip bunu bizden almaya çalışıyor. Ne vatanımızdan, ne bağımsızlığımızdan  ne de devletimizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Varsın birileri kirli planlar yapsın, varsın birileri canımızı yaksın, varsın yedi düvel buna seyirci kalsın. Omuz omuza sırt sırta verdikçe ne sırtımız yere gelir, ne de hainler emellerine ulaşır" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir", "Polise uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", "Her şey vatan için" ve "Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz" sloganlarını attı.

Şehitlerin adları okunarak yoklama yapılan eylem, şehitler için dua okunmasıyla sona erdi.

Şereflikoçhisar

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Ülkü Ocaklarınca ''Şehide Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü'' düzenlendi.

Tuzgölü Meydanı'nda başlayan yürüyüşe katılanlar, Polis Merkezi Amirliği önünde İstiklal Marşı okudu. Terör örgütü aleyhine slogan atarak şehitler için dua okuyan grup, HDP İlçe Başkanlığının bulunduğu kata çıkarak parti tabelasını indirdi. Grup, yerine Türk bayrağı astı.

Çok sayıda polis ekibinin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından grup dağıldı.

Kastamonu

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde toplanan vatandaşlar, terör olaylarına araçlarla konvoy düzenleyerek tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla şehir turu atan vatandaşlar daha sonra Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.

Gaziantep

Gaziantep'te Yeşilsu Parkı Şehitler Abidesi önünde toplanan Ülkü Ocakları Gaziantep Şubesi üyeleri, dev Türk bayrağı açarak, "Hepimiz askeriz, hepimiz polisiz", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

HDP Gaziantep il başkanlığına yürümek isteyen gruba Çevik Kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sonrasında Demokrasi Meydanı'nda toplanan ve bir süre bekleyen grup daha sonra Yeşilsu Parkı Şehitler Abidesi önünde tekrar toplandı.

Burada İstiklal Marşı okuyan grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu arada, terör saldırıları Türkiye-Suriye sınır hattında bulunan Karkamış ilçesinde de protesto edildi.

İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar yaklaşık 200 araçla şehir turu atarak Karkamış Belediyesi önüne geldi. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra dağıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Haşimiye Meydanı'nda toplanan, aralarında Türk, Kürt ve Arap vatandaşların bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Abide Kavşağı'na kadar yürüdü.

"Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere, polise kalkan eller kırılsın" şeklinde slogan atan grup sık sık İstiklal Marşı okudu.

Bu arada gruptakilere kentte barınan bir grup Suriyeli sığınmacının da eşlik ettiği görüldü.

Öte yandan güzergahtaki esnaf ve vatandaşlar da yürüyüş yapanlara slogan ve alkışlarla destek verdi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da Ülkü Ocakları üyesi bir grup Trabzon Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla yaptıkları yürüyüşle terörü lanetledi.

"Maraş uyuma şehidine sahip çık", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganlarıyla Atatürk Meydanı'na yürüyen grup, bölücü örgüt liderinin resminin olduğu bir bayrağı yaktı.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Kaplan, meydanda yaptığı basın açıklamasında, terörolaylarına tepki gösterdi.

Şehitlerin hatırasını yad etmek için bir araya geldiklerini belirten Kaplan, "Unutulmasın ki bu ülke sahipsiz değildir. Bu memlekette bir tek ülkücü kalsa, elinde hiç bir silahı olmasa bile o ülkücü bu ihanete boyun eğmez. Şehitlerin arkasından yürümeyi bir vazife eder" diye konuştu.

Daha sonra aynı güzergahta yürüyüşe devam vatandaşlar, okunan İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.

Malatya

Hakkari ve Iğdırda'ki terör saldırıları Malatya'da da protesto edildi.

MHP Malatya İl Başkanlığı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri ve vatandaşlar kol kola girerek İnönü Caddesi'nden Malatya Büyükşehir Belediyesi önüne kadar ellerinde Türk bayrakları sloganlar atarak yürüdü.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, yaptığı basın açıklamasında, ülkücü hareketin var olduğu sürece Türkiye'nin bölünemeyeceğini ifade etti.

Yapılan duanın ardından dağılmayan bir grup, HDP Malatya İl Başkanlığı binasına saldırmak istedi. PTT Caddesi'ndeki polis barikatını aşan grup, çevik kuvvet polislerinin biber gazlı müdahalesiyle dağıldı.

Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal da olay yerine gelerek incelemede bulundu.

Grubun dağılmasının ardından HDP Malatya İl Başkanlığının bulunduğu binanın çatısında yangın çıktı.

Tomaların müdahalede bulunduğu yangın, olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Denizli

Sosyal medya üzerinden haberleşerek Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerindeki Türk bayrakları ile Iğdır'da bugün şehit olan polis memuru Hasan Eser'in Merkezefendi'deki baba evine doğru yürüyüşe geçti.

Bu sırada gruptaki bazı kişiler, Candoğan Meydanı yakınlarındaki HDP Denizli İl Başkanlığına doğru koştu. Sokaktaki barikatları aşmaya çalışan gruba polis tazyikli su ile müdahale etti. Grubun tekrar toplanması üzerine polislerin biber gazı sıktığı grupta, gazdan etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan arbede polis barikatını aşan birkaç kişi, binanın girişine ve balkona Türk bayrağı astı. İstiklal Marşı okuyup dağılması istenen grup, binadaki parti bayrağını indirip Türk bayrağı asılmadan dağılmayacaklarını belirtti.

MHP MYK üyesi Ali Semerci'nin kalabalığa bayrağın asıldığını söylemesine üzerine grup buradan ayrıldı.

Denizil'de taksi ve servis şoförleri de konvoy oluşturarak saldırıları protesto etti.

Nevşehir

Nevşehir'de sosyal medya aracılığıyla toplanan ve ellerinde Türk Bayrağı olan grup Kurşunlu Cami'nde şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra terör örgütü aleyhinde slogan atarak Kayseri Caddesi'nden Hükümet Konağı önüne yürüdü.

Burada şehitler için dua edilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere, polise kalkan eller kırılsın" "Bayrak inmez, ezan dinmez" şeklinde sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, “Ne zaman birlik olacaksınız. Birlik zamanı bugün değilse ne zamandır. Evlatlarımız, kardeşlerimiz her gün şehit oluyor. Bu durumdan rahatsız olmuyor musunuz?” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Derinkuyu ilçesinde de terör saldırıları protesto edildi. İlçe pazarı önünde toplanan grup bir banka şubesi önüne kadar yürüdü. Çok sayıda vatandaş da araçlarıyla konvoy oluşturarak teröre tepki gösterdi.

Kayseri

Kayseri Ülkü Ocakları önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. "Kayseri uyuma, şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra HDP İl Başkanlığına gitmek isteyen ve polis ekiplerinin buna izin vermemesi üzerine yürüyüşüne devam etmek isteyen gruba biber gazıyla müdahale edildi. Biber gazından etkilenen bazı vatandaşlara, sağlık ekipleri müdahalede bulundu. AK Parti İl Başkanlığına doğru yürüyen grup, çeşitli sloganlar attı.

Öte yandan HDP Kayseri İl Başkanlığı binası çevresinde üzerinde molotofkokteyli ile yakalanan O.Ç. (17), polis ekiplerince gözaltına alındı. 

Kenttin farklı yerlerinde terör protestoları devam ediyor.

Gümüşhane

MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, MHP İl Başkanı Ali Ateş, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla sendika yönetici ve üyelerinin katılımıyla "Teröre Lanet, Şehitlere Saygı" sloganıyla Cumhuriyet Caddesi'nde organize edilen yürüyüş, Fatih Parkı'nda sona erdi.

Kamu-Sen İl Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, şehitler için dua edilmesinin ardından grup adına basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından bir kişinin "yeter siyaset yaptığınız, artık İstiklal Marşı'nı okuyalım" sözlerine bazı kişiler tepki gösterdi.

Tepki sırasında yaşanan arbede, polislerin müdahalesi ve İstiklal Marşı'nın okunmaya başlamasıyla önlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir süre daha devam eden arbede, polislerin ve bazı katılımcıların müdahalesiyle sona erdi.

Bayburt

MHP ile Bayburt Ülkü Ocaklarınca organize edilen protesto yürüyüşü kapsamında, partililer ile bazı vatandaşlar Özel İdare Kavşağı'nda bir araya geldi.

Terör örgütü aleyhine slogan atarak yürüyüşe geçen grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaklaşık 500 metre ilerleyerek Saat Kule Meydanı'na geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammet Kılıç, şehitleri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek, "Bu size son uyarımızdır. Kirli ve aşağılık şahsiyetinizden derhal vazgeçeceksiniz. Bunu tekrar belirtiyoruz. Vatan ve Allah yolunda ölen şehitlerimiz bizim baş tacımızdır" dedi.

Açıklamanın ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, olaysız dağıldı.

Rize

Rize'de siyasi partiler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okutularak dua edildi.

Burada terör saldırılarında şehit edilen asker ve polislerin isimleri okundu. Topluluk, her isim için ayrı ayrı "Burada" yanıtını verdi. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi'nin ardından Cumhuriyet Caddesi'ne geçerek yürüyüşü sürdüren kalabalık Rize İl Emniyet Müdürlüğü önünde bir süre durarak emniyet güçlerine destek verdi.

Öte yandan, yaklaşık 30 motosiklet tutkunu, teröre tepki göstererek şehir turu attı. Motosikletlerine Türk bayrağı asan grup, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde bir süre turladıktan sonra eylemlerini sonlandırdı.

Eyleme 18 yaşındaki Buse Özyiğit de motosikletiyle katılarak destek verdi.

Giresun

Giresun'da, Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri tarafından terör saldırıları basın açıklamasıyla protesto edildi.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklaması öncesi şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız olarak dağıldı.  

Öte yandan Küçük Sanayi Sitesi önünde toplanan yaklaşık 200 dolmuş sürücüsü, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde konvoy oluşturdu.

Giresun-Ordu Karayolu'nu konvoy halinde kapatan dolmuşçular, araçlarına Türk bayrakları asarken korna ve sloganlarla terör saldırılarına tepki gösterdi.

Erikliman Mahallesi'ne kadar konvoy yapan dolmuş sürücüleri, daha sonra İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü önünde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Asker ve polislere destek veren grup üyeleri, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attıktan sonra olaysız dağıldı.

Trabzon

Trabzon'da, Kahraman Maraş Caddesi'ndeki postane binası önünde toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atarak Meydan Parkı'na kadar yürüdü.

Burada terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerin isimleri okunarak her isim için ayrı ayrı "burada" cevabı verildi.

Ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, olaysız dağıldı.

Artvin'in Hopa ilçesinde ise bir grup, HDP ilçe binası önünde protesto gerçekleştirdi.

Terör saldırılarına yönelik tepkiler

Kocaeli

İzmit ilçesi Merkez Bankası önünde toplanan ve aralarında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın da bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen ve parti bayraklarının indirilmesini isteyen grup, binaya girmek istedi. Grup ile emniyet ekipleri arasında arbede yaşandı.

Uyarıların ardından Sabri Yalım Parkı'na ilerleyen grup, buradaki konuşmaların ardından dua ederek dağıldı.

Niğde

Niğde kent meydanında toplanan grup adına konuşan Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Haydar Şentürk, yaşanan terör saldırılarını kınayarak, "Kanlı eller askerimize ve polisimize alçakça pusu kurmakta, bölge halkını dahi katletmekten geri durmamaktadır" dedi.

Şentürk, terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi 

Konuşmanın ardından gruptakiler sloganlar atarak şehitliğe yürüdü. Daha sonra HDP İl Başkanlığına doğru yürümek isteyen ve izin verilmemesi üzerine dağılmayan gruptakilere polis biber gazıyla müdahale etti. 

MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre daha burada bekleyen grup daha sonra dağıldı. 

Teröre tepki yürüyüşüne Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde teröristlerce şehit edilen polis memuru Okan Acar'ın annesi ve kardeşleri de katıldı.

Bakmadan Geçme