Türkiye'nin 'en büyük restoran uçağı'

Uçuş ömrünü tamamlayarak parçalara ayrılan uçak, birleştirilerek restoran olarak hizmet vereceği Balıkesir'in Edremit ilçesine karayoluyla getirildi.

  • 536

BALIKESİR

Uçuş ömrünü tamamlayarak parçalara ayrılan uçak, birleştirilerek restoran olarak hizmet vereceği Balıkesir'in Edremit ilçesine karayoluyla getirildi.

Alınan bilgiye göre, özel bir hava yolu firması tarafından THY'den alınan uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A340 tipi uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda burun, kanatlar, gövde ve kuyruk olmak üzere 8 ayrı parçaya ayrılarak 7 tır ile yola çıkarıldı.

Çok sayıda güvenlik aracının eşlik ettiği tırlar, D-230 karayolunun Havran-Şapçı mevkisinde toprak kayması sebebiyle yolun tek yönlü akışı dolayısıyla bir süre bekletildi. Tırlar, geçici olarak trafiğe kapatılan bölgeden kontrollü olarak geçirildi.

Yaklaşık 3 günde Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'nın karşısındaki boş alana ulaştırılan uçak parçalarını taşıyan tırların, araziye girişi esnasında E-87 Çanakkale-İzmir karayolu da bir süre araç trafiğine kapatıldı. Dev uçak parçalarını gören vatandaşlar tırların geçişini ilgiyle izledi.

Nakliyat şirketi sahibi Kemal Küçük, bunun, Türkiye'de şuana kadar karayoluyla taşınan en büyük uçak olduğunu söyledi.

"Montaj aşaması burada 3 ay sürecek"

Uçağın sahibi iş adamı Ali Akbulut uçağı, kafe, restoran ve düğün salonu olarak kullanmayı düşündüğünü söyledi.

Akbulut, "Bu proje benim hayalimdi. Yurt dışında birkaç ülkede görmüştüm. Böyle bir projeyi ülkemde gerçekleştirmek istedim. Bugüne nasip oldu. Montaj aşaması burada 3 ay sürecek" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme