Türkiye Futbol Federasyonundan 'derbi' açıklaması

TFF, ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili sarı-lacivertli kulübün yaptığı 21 Mart Pazartesi günü maçı oynama talebinin milli maç haftası nedeniyle kabul edilmediğini açıkladı.

  • 591

İSTANBUL

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'de dün güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili sarı-lacivertli kulübün daha önce yaptığı 21 Mart Pazartesi günü oynama talebinin, milli maç haftası nedeniyle kabul edilmediğini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe maçı ile 28 ve 29. hafta programlarında yapılan değişikliklerin kamuoyunda tartışma konusu olması ve oluşturulmaya çalışan bilgi kirliliğinin önüne geçmek için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. 

TFF'nin sportif yarışmalara müdahil olmadığı ve kanundan aldığı yetki gereği sportif yarışmaları düzenlediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fenerbahçe'nin, Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının 21 Mart Pazartesi gününe alınması talebi, FIFA kuralları nedeniyle mümkün olmamıştır. Milli müsabaka haftası ve futbolcuların milli takımlarına gönderilme zorunluluğu nedeniyle Galatasaray-Fenerbahçe maçı 21 Mart Pazartesi tarihinine ertelenememiştir. Müsabakanın başlama saatinin saat 20.00'ye alınmasına İl Spor Güvenlik Kurulu karar vermiştir. Bu konuda TFF'nin bir dahli yoktur. Bu karara herkesin uyması zorunludur."

 

Bakmadan Geçme