TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Sinath, Haftanin ve Metina bölgelerindeki bölücü örgüt hedeflerine hava harekatı düzenlendiğini ve tüm hedeflerin tam isabetle vurulduğunu bildirdi

  • 768

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine hava operasyonu düzenlendiğini bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, gece 24.00-02.00 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Irak'ın kuzeyindeki Sinath, Haftanin ve Metina bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine 4 F-16 ve 6 F-4 2020 savaş uçağı ile operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. 

Açıklamada, bu sabah 07.30-08.10 saatleri arasında da yine alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Irak'ın kuzeyindeki Metine bölgesinde tespit edilen bölücü örgüt hedeflerine 2 F-16 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendiği ifade edildi. 

Tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği ve görevini başarıyla yerine getiren uçakların üslerine geri döndükleri kaydedildi. 

Bakmadan Geçme