TSK'dan Haftanin'e hava harekatı: 70 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Haftanin bölgesinde, aralarında bölücü terör örgütünün üst düzey sözde liderlerinin de bulunduğu belirlenen terörist grubuna hava harekatı icra edildiğini kaydetti.

  • 1687

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı, dün gece Haftanin bölgesinde, aralarında bölücü terör örgütünün üst düzey sözde liderlerinin de bulunduğu belirlenen terörist grubuna hava harekatı icra edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından verilen bilgiye göre, dün gece Irak'ın kuzeyindekiHaftanin bölgesinde, aralarında bölücü terör örgütünün üst düzey sözde liderlerinin de bulunduğu belirlenen 60-70 kişiden oluşan terörist grubu tespit edildi.

Bunun üzerine terörist grubuna yönelik olarak 20.30 ile 21.30 saatleri arasında hava harekatı icra edildi.

"70 civarında bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi"

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay karargahını ziyaretinde, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı tarafından da açıklanan Haftanin bölgesine gerçekleştirilen hava operasyonu hakkında da bilgi verdi. Başbakan Davutoğlu,"Dün saat 09.30 itibarıyla Haftanin civarında bölücü terör örgütü unsurları ve kamplarına dönük çok etkili ve istihbari bilgilere dayalı kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. İstihbari bilgiden kastım şudur, burada bölücü terör örgütünün önemli elebaşlarının da bulunduğu bir anda gerçekleştirilen bir operasyon. Haftanin civarında şu ana kadar da 70 civarında bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi" dedi.

Bakmadan Geçme