TRT'de 'atanmışla seçilmişlerin' kavgası yaşandı (VİDEO)

CHP'li Levent Gök ve bazı Milletvekilleri, Atatürk'e ve CHP'ye yapılan hakaretlerin hesabını sormak için gittiği TRT'de Genel Müdür Şenol Göka'yla tartıştı

  • 1544
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
TRT'de 'atanmışla seçilmişlerin' kavgası yaşandı (VİDEO)

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, TRT Türk’te yayınlanan bir programda CHP ve Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı ziyaret etti. Cep telefonuna yansıyan görüntülerde Göka ile Gök arasında sert tartışmaların yaşandığı görülüyor. Gök, TRT’yi iktidarın borazancılığıyla suçluyor.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TRT Türk Televizyonu’nda CHP’ye yönelik olumsuz yayınlar nedeniyle TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı ziyaret etmek amacıyla TRT binasına geldi. Cep telefonuna yansıyan görüntülerde CHP heyetinin TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın makamında olmaması nedeniyle bir süre odanın dışında beklediği ardından Göka’nın geldiği ve heyetle arasında tartışma çıktığı görülüyor. CHP heyeti Göka’ya CHP Grup Başkan vekili Levent Gök’ün makamında beklediğini söylüyor. Göka da heyete kendisinin gelmeden makama girilemeyeceğini kaydediyor. Yaşanan tartışmaların ardından Göka ve CHP heyeti makam odasına giriyor.

Kısa bir sohbetten sonra kabulde bir tartışma daha çıkıyor. CHP’li Gök’ün, TRT Genel Müdürü’nün Göka’nın ‘işgal’ sözüne kızdığı; Gök'ün, “Nasıl işgal dersiniz, ben ana muhalefet partisi grup başkan vekili olarak buradayım. Böyle bir terbiyesizliği kabul etmem.” diye karşılık verdiği duyuluyor. Göka da kendisinin Cumhurbaşkanı, Başbakan tarafından atandığını ifade ediyor. Gök de ardından, “Biz buraya geliyoruz arkadaşlar önümüzü kesiyorlar. Biz Genel Müdürü bekleyelim, diyoruz. Arkadaşlarınız ‘yok’ diyorlar. Burası devletin TRT’si” ifadelerini kullanıyor.

Gök, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Burası TRT, elektrik parası, bandrol giderleriyle yönetilen bir kuruluştur. Bütün milletin hakkı vardır. TRT Genel Müdürü de burayı iktidarın borazancılığı gibi yönetemez. Bizim kapılarımızı aşağılardan kapatıyorsunuz. Tarafsızlığınızı yitirmiş bir genel müdürsünüz. Geçen Çarşamba günü TRT Türk Televizyonu'nda bir program oldu. Bu programda Cumhuriyet dönemine ağır hakaretlerde bulunulmuştur. İsmet İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Bir işlem yatınız mı? Cumhuriyet dönemine bu ağır saldırıyı kabul etmiyoruz.”

GÖK, SENİ KABUL ETMİYORUZ, DİYEREK ELİNDEKİ DOSYAYI MASAYA ÇARPTI

Göka da bu sözlere, “Bu açıklamayı gösteri şeklinde yapmayın. Programı izledim. Atatürk geçmiyor, tarihi bir dönemin yorumudur” diyerek karşılık veriyor. Sinirlenen Gök, “Seni de kabul etmiyoruz, sen burada genel müdürlük yapamazsın’ diyerek elindeki dosyayı masaya çarpıyor.

Tartışmalar bir süre daha devam ettikten sonra CHP Grup Başkanvekili Gök’ün, 'Genel Müdür cumhuriyete yapılmış bir saldırıyı savunuyor. Bu genel müdürü tanıyın’ ifadelerini kullanarak odadan çıktığı görülüyor.

“BU TRT GENEL MÜDÜRÜ DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR”

Ziyaretin ardından tartışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gök, Yavuz Bahadıroğlu’nun katıldığı ‘Nasıl oldu Ne oldu’ adlı programda CHP, CHP dönemi ve Cumhuriyet dönemine aşırı derecede eleştiriler getirildiğini söyledi. Gök, “O dönem Saddam rejimi gibi nitelendirilmiştir.” dedi. Bu program nedeniyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Gök, TRT Genel Müdürü Göka’nın defalarca randevu teklifini geri çevirdiğini kaydetti.

Genel müdürün cenazede olduğu için onu beklediklerini ifade eden Gök, görüşmede ağır tartışma yaşandığını belirtti. Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "TRT Genel Müdürü’nün bırakın bizleri dinlemeyi tercih etmeyi, kendisinin olayın tarafı gibi görerek, bizlere saldırarak, ağır ithamlarda bulunarak, saygısızlık yapmasına üzülerek tanık olduk. Böyle bir TRT Genel Müdürü’nü Türkiye taşıyamaz. Bu TRT Genel Müdürü derhal görevden alınmalıdır. Bu TRT Genel Müdürü halkın vergisiyle bir kurumu yönetmeye çalışıyor, aldığı maaşın içinde dahi bizlerin ödediği vergiler ve paralar var. Devletin ve yurttaşların kurumu olan bu TRT Genel Müdürü’nün bu makamda bir gün dahi durması söz konusu olamaz. Tarafsızlığını yitirdiği açıkça belli olan bu genel müdür ayrıca Cumhuriyet düşmanıdır.

Cumhuriyete yönelik bu saldırılar karşısında o programı savunan, ‘bu program burada yapılabilir, burası bir yorum programıdır’ demek suretiyle bu programa sahip çıkan anlayışını nefret ve şiddetle kınıyorum. Bu TRT Genel Müdürü’nü Türk halkına şikayet ediyorum. Bu müdür haddini aşmıştır. Bu genel müdürün istifasını daha önce de istedik. Ancak ne yazık ki RTÜK’te AKP ve MHP üyelerinin oylarıyla reddedildi.”

Bakmadan Geçme