Tokat Gazeteciler Cemiyetine görkemli açılış

Türkiye gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulu Tokat'ta yapıldı.

  • 2796

Gazeteciler 2. Anadolu Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Tokat’ta protokol üyeleri ve gazetecilerin de katılımıyla Tokat Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nin açılışı yapıldı. Açılışa Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, eski Devlet Bakanı Dr. Reşat Doğru, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, Eski CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer, Tertip Komitesi Başkanı Kemal Özdilek, TGC Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. TGC Lokali’nin açılışı İl Müftüsü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından okunan duanın ardından kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından lokali gezen gazeteciler Tokat Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen Basın Vakfı Kongresi’ne katıldı.

Tokat Gazeteciler Cemiyetine görkemli açılış

DOĞU VE GÜNEY DOĞU’DA GAZETECİLER ZORDA

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Gürol’un divan başkanlığında yapıldı. Genel kurulda konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının sorunlarının büyüyerek devam ettiğini kaydetti. Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da görev yapan gazetecilerin güç durumda olduğunu ifade eden Başkan Karaca, Güney Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nın yapmış olduğu tespitle 13 gazetenin kapanması nedeni ile imkansızlık içerisinde girdiğini, bu anlamda başlatmış oldukları kampanyaya cemiyet başkanlarını destek vermesini beklediklerini söyledi.

BASIN SİTESİ ÇALIŞMASI

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Tertip Komitesi Başkanı Kemal Özdilek, AydınGazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener, Aydın’da görev yapan ve ev sahibi olmak isteyen gazetecileri kira öder gibi koşullarla ev sahibi yapmak için başlattığı çalışmaya değindi.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ise Kocaeli’de Milli emlak’tan 24 dönümlük bir arazinin TOKİ’ye devrini sağladıklarını ve kentlere bu anlamda TOKİ’nin özel projeler yapmaya başladığını söyledi.

ÖZDİLEK, BASIN VAKFI YÖNETİM KURULU’NDA

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu’na Yılmaz Karaca, İbrahim Erdoğan, Halit Yılmaz, Veli Altınkaya, Derya Bıyık, Kemal Özdilek, İlker Çoban, Naci Yıldız, Mehmet Işık, Semra Şener İsrafil Avcı seçildi.
Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulu’na İzmir, Eskişehir, Mersin, Kayseri, Niğde,Zonguldak, Kırşehir, Osmaniye, Uşak, Sivas, Muğla, Konya, Bursa, Çorum, Kocaeli veadıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve üyeleri katıldı.

TOKAT TURİZMİ DÜNYAYA AÇILACAK

Tertip Komitesi Başkanı Kemal Özdilek konuşmasında "2. Anadolu Zirvesi”nin Tokat’ta yapılmasına katkıda bulunup desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ederim"dedi. Özdilek sözü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca’ya bıraktı. Karaca Tokat’ta gelirken böylesine bir organizasyon beklemediklerini belirterek duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tokat’ın en kısa zamanda turizm atağına geçeceğini söyleyen TGF Başkanı Yılmaz Karaca “Arkadaşlarım ve şahsım Tokat’ı ve Tokatlıları çok sevdik. Sayın valimize ve belediye başkanımıza da söyledim Tokat’ın tanıtıma ihtiyacı var. İnanın burada tarih ve doğal güzellikler birçok ilimizde yok. Tokat dünyaya açılacak bundan şüphemiz yok. Çünkü işini Tokat’ı seven Valisi, Belediye Başkanları var. Genç ve dinamik siyasetçileri var. Ben misafirperverliğinizden ve ilgilerinizden dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Yaklaşık 40 ilin Cemiyet Başkanlarının ağırlandığı organizasyon Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar’ın eşliğinde Ballıca Mağarası ve Kaz Gölü gezisi sonrası Zile’de son buldu. 

Tokat Gazeteciler Cemiyetine görkemli açılış

Bakmadan Geçme