Tokat basın tarihi yazılıyor

Tokat Gazeteciler Cemiyetin ilk yayını Tokat Basın Tarihi olacak. GOÜ Öğretim Üyesi cumhuriyet tarihçisi Dr. Sadet Altay ile gerekli görüşmeler yapıldı. Böylece, Tokat'ın İstiklal Savaşından günümüze kadar olan süreyi kapsayacak basın tarihi bir kitapta toplanacak.

  • 3497

Cemal İncesoyluer'in başkan seçilmesinin ardından Tokat Gazeteciler Cemiyeti (TGC), "ilklere" imza atmaya başladı.

TGC'nin ilk yayını Tokat Basın Tarihi olacak. Bu konuda GOÜ Öğretim Üyesi cumhuriyet tarihçisi Dr. Sadet Altay ile gerekli görüşmeler yapıldı.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Murat Onur, cemiyetin bir yayın komisyonu oluşturarak, Tokat’ın önemli değerlerini kitaplar halinde yayınlama kararı aldığını açıkladı.

Başkan Yardımcısı Onur, yaptığı açıklama da, TGC'nin sosyal projelere önem verdiği gibi, yayıncılık konusunda da Tokat’ın önemli değerlerini temalı kitaplar kapsamında çalışmalara başladığını belirterek "Bunlardan ilki de Tokat Basın Tarihi olarak belirledik. Bu konuda, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) öğretim üyesi, tarihçi Dr. Sadet Altay ile cemiyet başkanımız Cemal İncesoyluer ön görüşmeler yaparak, söz konusu bir kitabın çalışmaların başlaması yönünde start verildi. Oluşturulan komisyonda, Tokat’ın değerleriyle ilgili konu ve başlıklar seçilerek, bilimsel çalışmaların ürünü kitapların yayınına devam edilecek. Mesela kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları ve Tokat ve Turizm başlıkları, bir kitap olarak düşünülüyor” ifadelerine yer verdi.

Tokat basın tarihi yazılıyor

GOÜ Öğretim Üyesi Dr. Sadet Altay

 

TGC YAYIN KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Tokat Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde bir yayın komisyonu oluşturulduğunu belirten Murat Onur, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  

“Cemiyetimiz, bir çok konuda faaliyetlerini sürdürdüğü gibi, en temel işlevi olan yayıncılıkta da, toplumsal faydayı önceleyen ve Tokat’ın değerlerini hem ülke, hem de uluslararası platformda dikkat çekecek eserleri yayınlamak istiyoruz. Bu sebeple, aşağıdaki isimlerden oluşan bir TGC Yayın Komisyonu oluşturduk. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özdilek başkanlığında oluşturulan üyeler şunlar: GOÜ Genel Sekreteri Ekrem Anaç, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Selahattin Adıgüzel, GOÜ Öğretim Üyesi Dr. Sadet Altay, TGC Başkanı Cemal İncesoyluer, Yerel Tarihçi Hasan Erdem, Eğitim ve Kültür Grup Başkanı Ali Bal, TGC Başkan Yardımcısı Murat Onur, TGC Genel Sekreteri Mihriban Koçaker.”

Tokat basın tarihi yazılıyor

Bakmadan Geçme