TİKA Afganistan'ın içme suyunu karşıladı

TİKA, Afganistan'ın başkenti Kabil'de açtığı su kuyusu ve inşa ettiği su deposuyla yaklaşık 10 bin kişinin temiz içme suyuna kavuşmasını sağladı.

  • 850

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’de açtığı su kuyusu ve inşa ettiği su deposuyla yaklaşık 10 bin kişinin temiz içme suyuna kavuşmasını sağladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, dar gelirli 500 ailenin yaşadığı Kabil’in Tevhit Mahallesi'nde 250 metre derinlikte su kuyusu açılarak ve bir su deposu inşa edilerek yaklaşık 10 bin kişiye içme suyu temin edildi.

Su kuyusunun açıldığı yerin, mahallenin camisinin bulunduğu yerleşkenin yanında olması, insanların temiz suyla abdest alarak ibadet yapmasına imkan sağlayacak.

Kabil Havaalanı Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Afganistan'ın kurucusu Amanullah Han ile temellerini dostluk ve kardeşlik üzerine kurduğu yakın ilişkinin ilk günkü gibi canlılığını koruduğunu söyledi.

Bu kardeşlik ve dostluğun yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirten Bakır, "Türkiye olarak Afganistan genelinde farklı sektörlerde projeler hayata geçiriyoruz. Bu projelerin içinde bana göre en önemlisi su ve sanitasyon alanında olanlar. Su kuyusu açarak su deposu inşa ederek insanlara can suyu oluyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme