THY'den Azerbaycan'a sağlık eğitimi desteği

Azerbaycan'da Türk Hava Yolları'nın desteğiyle 'Meme Kanserinde Farkındalık' konulu sempozyum düzenlendi. Onkoloji uzmanı Doç.Dr. Alço, Bakü'de 'Meme Kanserinde Farkındalık' konulu sunum yaptı.

  • 1535

BAKÜ

Azerbaycan'da Türk Hava Yolları'nın (THY) desteğiyle 'Meme Kanserinde Farkındalık' konulu sempozyum düzenlendi.

Bakü'de düzenlenen sempozyumda Türkiye'den davet edilen onkoloji uzmanı Doç. Dr. Gül Alço, meme kanserinin teşhisi ve tedavi yöntemleri konusunda sunum yaptı.

THY Bakü Müdürü Seyfullah İlyas, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, THY'de Sosyal Sorumluluk Birimi kurulduğunu ve bu alanda bazı atılımların yapıldığını belirtti.

Sosyal Sorumluluk Biriminin faaliyet alanlarından birinin de sağlık olduğunu kaydeden İlyas, Bakü Müdürlüğü olarak alanında uzman bir doktoru davet ederek Azerbaycanlı kadınları bilinçlendirmek istediklerini anlattı.

Azerbaycan'da Türk sağlık alanına büyük ilgi olduğunu ve Türk hekimlere çok güvenildiğini ifade eden İlyas, benzer faaliyetlere devam edeceklerini aktardı.

''Meme kanseri konusunda farkındalık şart'

Doktor Alço ise meme kanserinin dünyada yaygın bir hastalık olduğuna dikkati çekerek, bu hastalıkla mücadelede erken tanının çok önemli olduğunu işaret etti.

Hastalığın erken teşhis edilip müdahale edildiği takdirde hastaların yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebildiğini kaydeden Alço, 'Sorun tanıda gecikmeyle yaşanıyor. Bu nedenle toplumda meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak çok önemli. Meme kanserinin nasıl bir hastalık olduğu konusunda kitleleri bilinçlendirmeliyiz' şeklinde konuştu.

 

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme