Terörün hayattan kopardığı çocuklar

Doğu ve Güneydoğu'da 30 yılı aşkın süredir kanlı eylemlerini sürdüren terör örgütü PKK'nın hedef tanımayan saldırılarında onlarca çocuk yaşamını yitirdi, yüzlerce çocuk yaralandı ya da sakat kaldı.

  • 889

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 30 yılı aşkın süredir kanlı eylemlerine devam eden terör örgütü PKK'nın hedef tanımayan saldırılarında bugüne kadar onlarca çocuk hayatını kaybetti, yüzlerce çocuk yaralandı veyasakat kaldı.

Düzenlediği eylemlerle dünyanın en acımasız terör örgütleri listesinde ilk sıralarda yer alan PKK'nın, 1980 ve 1990'lı yıllarda yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği baskınlarda sivillerin yanı sıra kundaktaki bebekleri dahi kurşuna dizmesi hafızalardan silinmedi.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Derince köyünde PKK'lı teröristlerin okul bahçesinde kurşuna dizdiği 13'ü çocuk 22 kişinin acısı aradan geçen 23 yıla rağmen unutulmadı. Henüz 3 yaşında kefene sarılı bedeni kurşunlanmış küçük Serkan'ın fotoğrafını çeken gazeteciler, bununla terörün acımasız yüzünü dünya kamuoyuna gösterdi.

Serkan Erdem'in fotoğrafı terör örgütünün kanlı eylemlerinin simgesi olurken, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan da bu katliamdan sonra "bebek katili" olarak hafızalara kazındı.

Kadın erkek, yaşlı genç gözetmeksizin kanlı eylemlerini sonraki süreçte de sürdüren terör örgütünün saldırılarının en masum mağduru ise hep çocuklar oldu.

Saldırılar nedeniyle çok sayıda çocuğun yaşama hakkı küçük yaşlarda ellerinden alındı. Çocuklar saldırılardan yaralı olarak kurtulsalar da hayatlarını kaybettikleri uzuvlarıyla sürdürmek zorunda kaldı.

Terörün hayattan kopardığı çocuklar

Kurban eti dağıtırken katledildiler

HDP Merkez Yürütme Kurulunca 6 Ekim 2014'te yapılan "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir." açıklaması üzerine 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen saldırılarda 2 polis memuru şehit oldu, 31 kişi hayatını kaybetti, 221 sivil ile 139 polis yaralandı.

Hayatını kaybedenler arasında, Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtılırken 2 arkadaşıyla katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü de bulunuyordu.

Sebze almak için evden çıktı hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 30 Ağustos 2015'te evinden sebze almak için çıkan 6. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Fırat Simpil, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu öldü.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 28 Eylül 2015'te teröristlerin polis aracına düzenlediği saldırıda roketatar mermisinin isabet ettiği evdeki 9 yaşındaki Elif Şimşek yaşamını yitirdi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 12 Eylül 2015'te terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca poşet içinde bir evin damına bırakılan patlayıcının ellerinde infilak etmesi sonucu 9 yaşındaki Tahsin U. ve Ramazan Ş. ağır yaralandı. Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklardan Tahsin U. müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Şırnak Kültür Merkezi ve Halk Kütüphanesinin bulunduğu binaya 25 Aralık 2015'te terör örgütü PKK üyelerince el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyliyle düzenlenen saldırıda 4 çocuk yaralandı.

Terörün hayattan kopardığı çocuklar

Bakmadan Geçme