Terör engelinden Mehmetçik'e sığındılar

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde barikatlardan dolayı hastaneye gidemeyen yaşlı çift, askerler tarafından güvenli bölgeye getirilerek hastaneye ulaştırıldı.

  • 706

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçlerince başlatılan 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci' operasyonu sürüyor. Operasyon kapsamında güvenlik güçlerine sığınan vatandaşların askerler tarafından güvenli bölgeye tahliyeleri devam ediyor.

Mahallelerde tuzaklanan patlayıcıları imha eden askerlerin yanına gelen bir kişi, anne ve babasının yaşlı olduğunu, bu nedenle barikatları aşıp onları hastaneye götüremediklerini belirtti.

Askeri yetkililer, bunun üzerine ailenin Sur Mahallesi'ndeki evine gitti. İkram edilen çayı içen ve yaşlı çiftin durumuyla ilgili bilgi alan yetkililer, mahalleleri tuzaklanan patlayıcılardan temizlemeye çalıştıklarını, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirterek, 'Kimse size zarar veremeyecek. Sizlerin yanındayız' ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından güvenlik güçlerince evlerinden alınan yaşlı çift, zırhlı araçla Cizre Devlet Hastanesine götürüldü.

'Çayımız demli, kaç gündür sizi bekliyoruz'

İlçede olumsuz hava koşullarına rağmen vatandaşların can güvenliğini korumak için cansiparane görevlerini sürdüren güvenlik güçlerine en büyük desteği vatandaşlar veriyor.

İlçede tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdüren askerleri evine davet eden yaşlı bir kadın, 'Üşüyor musunuz? Çayımız demli, kaç gündür sizi bekliyoruz' diyerek, askerlere çay ikramında bulundu.

İkram edilen çayı içen asker, duygulandıran bu sözleri üzerine yaşlı kadının elini öptü. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme