Suriyeli engelli imamın yeniden görme hayali

Bayırbucak Türkmen bölgesinden ailesiyle Türkiye'ye sığınan görme engelli imam İmad Hac İhsan, yeniden görme yetisini kazanmak ve ülkesinin özgürlüğünü görmek istiyor.

  • 742

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinden kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan görme engelli imam İmad Hac İhsan'ın tek isteği, yeniden görme yetisini kazanmak ve ülkesinin özgürlüğünü görebilmek.

Genç yaşında gözlerinde başlayan rahatsızlıktan sonra görme yetisini yüzde 99 kaybeden 36 yaşındaki İhsan, ülkesindeki savaşın bir an önce bitmesini ve Suriye halkının istediği adil ve insanca yaşam hakkına kavuşmasını bekliyor.

İhsan,  muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde hayırseverlerin desteğiyle kiraladıkları evde eşi ve 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiklerini belirtti.

Esed rejiminin 2 yıl önce Bayırbucak Türkmen bölgesine başlattığı saldırıların artması üzerine Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını anlatan İhsan, şöyle devam etti:

'Ülkemde cami imamlığı yapıyordum. 18 yaşımda gözlerimdeki hastalıktan dolayı çok az görmeye başladım. Suriye'de gözlerimin tedavisi için hastaneye gittim fakat sonuç alamadım. Hayattayken tekrar gözlerimin görmesini ve dünya gözüyle ülkemin özgürlüğüne kavuştuğunu görmek istiyorum. Şuan göremediğim için çalışamıyorum. Eşim de çocuklarım küçük olduğu için onlara bakıyor. Hayırseverlerin bize olan destekleri sayesinde hayata tutunmaya çalışıyoruz. Çok zor bir hayat yaşıyoruz. Gıda temininde sıkıntımız yok ancak ev kirası, elektrik ve su faturalarını ödemekte zorlanıyoruz. Her şeye rağmen şükrediyoruz.'

Özellikle görme engellilerin çalışabilme olanağı olmadığı için daha zor bir yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldığını belirten İhsan, tekrar görmeyi umut ettiğini anlattı.

İhsan, Türkiye Cumhuriyetine ve Türk milletine yardımlarından, kendilerine sahip çıkmasından dolayı teşekkür ederek, bunları asla unutmayacaklarını sözlerine ekledi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme