Suriye PKK'sı için 'Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş oluşum' diyen Kılıçdaroğlu şaka gibi

PKK'nın Suriye kolu PYD için 'Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' diyen Kılıçdaroğlu, kendisiyle çelişen bir açıklamaya imza attı. Aniden PYD'nin terör örgütü olduğunu kabul edip, hükümeti teröristlere yardım etmekle suçladı.

Önceki gün Rusya'nın başkenti Moskova'da temsilcilik açan terör örgütü PYD, Türkiye sınırlarını da kapsayan bir haritayı bilinçli şekilde medyaya yansıtarak gündeme geldi. Skandal karenin ardından gözler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. 


"TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"
Çünkü Genel Başkan, 21 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelmiş ve PYD hakkında tartışma çıkaran ifadeler kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PYD bir terör örgütüdür açıklamasını değerlendirirken, "PYD bizim için terör örgütü değildir. PYD kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur" demişti. Parti içinde de tartışmaya neden olan ifadelerle ilgili CHP'li Aydın Ayaydın açıklama yapmış, ancak o da PYD'nin terör örgütü olduğunu kabul etmemişti. 

AYNI MASAYA OTURDU
Daha da ileri giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hükümete tezkere önerisinde bulunarak, Mehmetçik'in PYD'liler ile birlikte savaşmasını ve Kobani için sınır ötesi operasyon düzenlemesini talep etmişti. Geçtiğimiz yılın son ayında ise PYD, CHP'nin de üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal'e kabul edilmişti. Özel koşulla üye olan PYD o tarihten itibaren CHP ile aynı masada söz hakkı sahibi 

HÜKÜMETİ SUÇLADI
PYD ile ilgili skandal sözler sarf eden Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamayla herkesi şaşkına çevirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmediğini belirten açıklamalarından sadece bir gün sonra Kılıçdaroğlu, PYD'nin PKK'nın yavrusu olduğunu söyledi, PYD'yi en başından bu yana terör örgütü olarak ilan eden AK Parti'nin de, bu örgüte yardım ettiğini iddia etti. 

"PYD'LİLER HALKINI KORUYOR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun skandal ifadelerine benzer sözler sarf etti. 10 Şubat 2016 tarihinde Londra'da bir konferansta konuşan Tanrıkulu, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'li teröristlere toz kondurtmadı.

CHP'Lİ TANRIKULU: PYD BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL!İŞLEM YAPILACAK MI?
AK Parti'nin PYD politikalarını sert bir dille eleştiren Genel Başkan Yardımcısı, "Hükümet neden PYD'den rahasız. Onlar kendi halkını DAEŞ'ten koruyan bir örgüttür" açıklamasına bulunmuştu. Dün PYD'nin terör örgütü olduğunu kabul eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, aksi yönde açıklamada bulunan Tanrıkulu hakkında nasıl bir işlem yapacağı merak konusu. 

KOLİLERCE YARDIM GİTTİ VEKİLLER CENAZEYE KOŞTU
CHP Gençlik Kolları terör örgütü PYD'ye kolilerce yardım götürmüştü. CHP'li milletvekilleri ise PYD'li teröristlerin cenazesinde gözyaşı dökmüştü.
PKK'nın Suriye kolu PYD'ye CHP tarafından birçok defa yardımda bulunuldu. 01 Ağustos 2015 tarihinde CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan bir heyet Suriye'nin Kobani kentine geçerek, CHP teşkilatından toplanan yardımları PYD'ye teslim etti. PYD'li yetkili Enver Müslim CHP Gençlik Kolları heyetine, "Partinizle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi, heyetin başındaki isim de PYD'ye övgüler yağdırdı. 

PYD'Lİ İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ
20 Kasım 2015 tarihinde ise adı BUZGATE skandalına karışan CHP'li milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, HDP Eş başkanlığına soyunan CHP'li sezgin Tanrıkulu ile birlikte Kobani'de öldürülen PYD'li Aziz Güler isimli teröristin cenaze törenine katıldı. Uzun namlulu silahlarla sokağa çıkan hainlerin boy gösterdiği İstanbul'daki törende İlgezdi, PYD'li terörist için gözyaşı döktü. İlgezdi ve Tanrıkulu'nun terörist cenazesine katılması birçok çevreden ve kendi partilerinden büyük tepki topladı. İlgili vekilleri disipline sevk etmesi beklenen Kılıçdaroğlu, skandalı görmezden geldi, hiçbir işlem yapmadı. 

Bakmadan Geçme