Suriye'deki Arap ve Türkmenler askeri birlik oluşturdu

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile mücadele kapsamında askeri güç oluşturduklarını belirtti.

  • 961

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki Arap ve Türkmen aşiretlerin dayanışma içerisinde olduğunu belirtti.

Bu kapsamda kurulan birliğin Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini aktaran Dede, 'PYD, binlerce Arap ve Türkmeni tehditle göçe zorladı. PYD'nin zorla el koyduğu evlerimizi geri almak için mücadele ediyoruz. İnşallah PYD'yi bölgeden uzaklaştırıp dedelerimizden kalan topraklara döneceğiz' dedi. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları toplantıda askeri birlik oluşturma kararı aldıklarını, oluşumun başına da Albay Muhammed Tahir'in getirildiğini ifade eden Dede, şöyle konuştu:

'Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile mücadele kapsamında askeri güç oluşturduk. Arap ve Türkmenlerden oluşan bu kuvvet, PYD'yi işgal ettiği topraklarımızdan uzaklaştırmak için çaba harcayacak. Tel Abyad ve bölgeden PYD tarafından tehcir edilen kim varsa onları evlerine, topraklarına döndürmeye kararlıyız. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok ama PYD'yi topraklarımızdan çıkarmak için sopayla da olsa onlarla savaşmaya hazırız.'Dede, Türkmen ve Araplardan oluşan askeri birliğin şu anda yaklaşık 2 bin kişiden oluştuğunu belirtti.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme