Sovyetler Birliği'nden geriye dinsiz ve inançsız bir nesil kaldı

Rusya'da özellikle Sovyet döneminde diğer dinler gibi İslâmiyet'te unutturulmaya adeta yok edilmeye çalışılmıştır. Komünist sistem dinsiz bir millet yetiştirmeye çalışmış maalesef bunda da büyük ölçüde başarılı olmuştur. Anne babalar hiçbir şey yapamıyor devletin sert ve acımasız tehditleri karşısında çaresiz kalıyorlardı. Sovyet eğitim sisteminde, materyalizm akımının ne derece etkili olduğunun tespitinde bulunan yazarımız Vehbi Kara bu durumu yaşamış olduğu bir örnek üzerinden anlattı.

  • 5259

(HABER PLATOSU - ÖZEL) 

(DR. VEHBİ KARA)

Rusya’da özellikle Sovyet döneminde diğer dinler gibi İslâmiyet de unutturulmaya adeta yok edilmeye çalışılmıştır. Komünist sistem dinsiz bir millet yetiştirilmeye çalışmış maalesef bunda da büyük ölçüde başarılı olmuştur. Bu acı gerçek ile ne yazık ki bir keresinde tam mânâsı ile deniz ortasında yüz yüze geldim. Çalıştığım bir gemide inançsızlığın hangi boyutlara ulaştığı, müşahede ediliyordu.

Gemimizde neredeyse her milletten insan vardı. Gürcü, Rus, Lezgi, Azeri ve Hindistanlı gemiciler çok renkli bir görüntü oluşturuyordu. Gürcülerin bir kısmı Müslümandı. Lâkin sadece kâğıt üzerinde. Zira İslâmiyet ile ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorlardı. Yaşayış olarak bir Müslüman ile Hıristiyan Gürcü arasında hemen hemen hiçbir fark yoktu. İsimlerinden dahi ayırt etmek mümkün olamıyordu.

Vehbi Kara'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bakmadan Geçme