SNC uzaya kargo teslimatı yapacak

SNC Uzay Sistemleri, Uluslararası Uzay İstasyonuna kargo teslimatı, iade ve boşaltım hizmetlerini üstlendi

  • 744

Sierra Nevada Corporation (SNC) Uzay Sistemleri, NASA tarafından Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) kargo teslimatı, iade ve boşaltım hizmetlerinin sağlanması işi yüklenicisi seçildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kargo teslimatı hizmeti görevinin yerine getirileceği Ticari Bütünleme İkmali Hizmetleri 2 (CRS2) ihalesini SNC kazandı. NASA'nın CRS2 programı için SNC'yi seçmesiyle birlikte, 2024 yılına kadar ABD'nin ISS'ye erişimi ve kargo teslimatında kullanılacak uzay araçlarının tekrar kullanıma uygunluğu ve piste iniş yapma olanakı da sağlanmış olacak.

SNC'nin Başkanı Eren Özmen, kritik önem taşıyan program için NASA'nın SNC'yi seçmiş olmasından onur duyduklarını belirterek, 'Böylesine büyük bir yarışta, SNC'ye duyulan güvenin bu şekilde gösterilmesi gerçekten göğsümüzü kabarttı. Dream Chaser uzay aracının muazzam özelliklerini tüm dünyaya başarılı bir şekilde göstermek için sabırsızlanıyoruz. SNC'nin bu ihaleyi kazanması hepimiz için bir Amerikan rüyasının gerçekleşmesi anlamına gelmekte. CRS2 ihalesine destek vererek bu ehemmiyetli projenin önemini takdir ettikleri için NASA'ya, İdareye ve Kongreye teşekkürlerimizi sunuyoruz' ifadelerini kullandı.

SNC Uzay Sistemleri Kurumsal Başkan Yardımcısı Mark Sirangelo ise Dream Chaser Kargo Sisteminin NASA'ya, kargo teslimatı, iade ve boşaltım hizmetleri için emniyetli, güvenilir ve ekonomik bir çözüm sunduğunu, önümüzdeki yıllarda ISS'nin sürdürülebilirliğini ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlayacağını belirtti. Sirengelo, 'Birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde dünya bir kez daha ABD'ye ait kanatlı bir aracın kalkışına ve uzaydan dönerek piste inişine şahitlik edecek' değerlendirmesinde bulundu.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme