Şırnak'ta toprağa gömülü silahlar bulundu

Güvenlik güçleri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce toprağın altına gömülen silahları, eğitimli köpekler yardımıyla tespit etti.

  • 943

 Güvenlik güçleri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce toprağın altına gömülen silahları, eğitimli köpekler yardımıyla tespit etti.

Silopi'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan operasyon sürüyor. 

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, operasyonlarda teröristler tarafından toprağın altına gömülmüş silahlar, eğitimli köpekler yardımıyla bulundu. Teröristler tarafından güvenlik güçlerinin geçiş yapacağı yollara döşenmiş el yapımı patlayıcılar da tespit edilerek imha edildi. Teröristlerin, el yapımı patlayıcıların etkisini artırmak için tüp kullandıkları belirlendi.

Teröristlerin ayrıca, evlerin içine geçişler için tünel açtıkları, buralara el yapımı patlayıcılar yerleştirdikleri tespit edildi. Açılan geçişler nedeniyle bu evlerin kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Operasyonlarda, evler arasında geçişler yapmak için kullanılan matkaplar da bulundu.

Bakmadan Geçme