Sincan'da '28 Şubat' yürüyüşü

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı ve Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, 28 Şubat 1997'de tankların geçtiği Sincan'ın Ankara Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi.

  • 418
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sincan'da '28 Şubat' yürüyüşü

ANKARA

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı ve Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, 28 Şubat 1997'de tankların geçtiği Sincan'ın Ankara Caddesi'nde yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş öncesinde Ankara Caddesi'nde basın açıklaması yapan Ankara Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Mahmut Cavga, "Bugün demokrasi tarihimize kara bir leke olarak düşen 28 Şubat'ın yıl dönümü. Bundan 19 yıl önce sözde demokrasiye balans ayarı vermek isteyenler 'post modern darbe' olarak nitelendirdikleri kararlarla Türk demokrasi tarihinin utanç sayfalarından birini yazdılar. 19 yıl önce darbeci zihniyet, Milli Güvenlik Kurulunda iktidarı değil, milli iradeyi yani Türk halkını, hak ve özgürlükleri hedef aldı" dedi.

Cavga, AK Parti gençleri olarak, 28 Şubat'ı bir daha yaşatacak zihniyetlere fırsat vermemek için üzerlerine düşen vazifeyi yapacaklarını belirterek, "Bugün elde ettiğimiz demokrasi kazanımlarını daha ileriye taşımak için durmadan, yorulmadan çalışacağız" dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Enis Günay ise 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Türk Siyasi hayatı için karanlık bir gün olduğu değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakmadan Geçme