Şimşek kaçtı, Deniz Kuvvetleri vurdu

TUSAŞ tarafından özgün kaynaklarla geliştirilen yüksek hızda uçabilen hava hedefi Şimşek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının atış tatbikatlarında ilk harekat görevini yerine getirdi.

  • 855

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ), özgün kaynaklarla geliştirdiği Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının atış tatbikatlarında ilk harekat görevini yerine getirdi.

Şimşek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hava savunma birliklerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2009 yılında başlatılan araştırma ve geliştirme projesi sonunda özgün olarak tasarlandı.

Söz konusu sistemle, karadan havaya ve havadan havaya füze sistemlerinin kilitleme ve atış eğitimleri uygun maliyetle yapılabiliyor.

İlk uçuşunu 4 Ağustos 2012'de başarıyla gerçekleştiren Şimşek, müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir açık mimari özelliklere sahip bulunuyor.

Şimşek, son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Sinop'ta gerçekleştirilen atışlı tatbikatlarda ilk harekat görevini başarıyla icra etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki en ileri teknoloji savunma sistemlerinin eğitim ihtiyaçlarının çözümüne katkı sağlamada kullanılan Şimşek hava araçlarının 2'si, tatbikatta vuruldu.

TUSAŞ, hedef uçak sistemlerinin satışı yanında, müşteri ihtiyaçlarının hizmet yoluyla karşılanmasına yönelik de çözümler sunuyor.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme