Silopi tuzaklanan patlayıcılardan arındırılıyor

Operasyonların tamamlandığı Silopi'de tuzaklı mayınların imhası ve kazılan hendeklerin kapatılmasına yönelik çalışmalar sürüyor

  • 495

ANKARA

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Silopi'de terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar 10 Ocak 2016 itibarıyla son buldu.

Silopi'nin terör örgütü üyelerinden temizlenmesi sonrasında güvenlik güçleri, tuzaklı mayınların imhası ve kazılan hendeklerin kapatılmasına dönük çalışmalarına devam ediyor.

Terörle mücadelede bölge halkı da güvenlik güçlerine büyük destek vererek bölgenin refaha kavuşması için güvenlik güçlerinin tuzaklanmış el yapımı patlayıcıları temizleme çalışmalarını sabırla bekliyor.

'Kaçanları vurun' talimatı

Öte yandan Şırnak'ın Cizre ilçesinde sürdürülen operasyonlar nedeniyle bölücü terör örgütü üyelerinin yaşadıkları korku ve panik, teröristler arasındaki telsiz konuşmalarına yansıdı. Telsiz konuşmalarından, örgütün bölgede dağılma ve çözülme noktasına geldiği anlaşılıyor.

Operasyonlara yönelik olarak teröristler arasında geçen konuşmalarda, Cizre'de son zamanlarda çok ağır kayıpların yaşandığı, örgüt mensuplarına bunun ağır geldiği ve durumun iyi olmadığı, Kandil'deki durumun da çok kötü olduğu ve hava saldırılarından dolayı fazla hareket edemedikleri tespit edildi.

Telsiz konuşmalarından, teröristlerin Cizre'den bir an önce çıkmak, faaliyetlerine başka yerlerde devam etmek istedikleri belirlendi. Teröristler, telsiz konuşmalarında 'satılık' halkın kendilerini sürekli ihbar ettiğini, bu durumun kendi durumlarını çok zor hatta dayanılmaz bir noktaya getirdiğini, bölgeye özel birliklerin gelişinin de örgüt mensupları üzerinde büyük moral çöküntüsü yarattığını belirtti.

Burunlarını bile dışarı çıkaramadıklarını, keskin nişancılarının sayısının iyice azaldığını, düşmana zayiat verdiremez duruma geldiklerini söyleyen terör örgütü üyeleri, siyasetçilerin çok sessiz kaldığından da şikayet etti.

Güvenlik güçlerince kaydedilen telsiz konuşmalarında, kod adı Amara olan teröristin hastaneye götürülen sivillerin vurulması yönünde talimat verdiği görüldü. Güvenlik güçlerinin sessizce sızması sonucunda Zinar kod adlı teröristin, telsiz konuşması sırasında vurulduğu ve yardım istediği, diğer teröristlerin panik havası içinde kaçıştıkları, Koçer kod adlı teröristin, kaçan arkadaşlarının vurulması talimatını verdiği de telsiz konuşmalarından tespit edildi.
 

 

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme