Şike kumpas operasyonunda flaş gelişme!

'Şikede kumpas' soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 32 şüpheliden 12'si tutuklandı.

  • 869

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 32 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Savcılık sorgusunun ardından İstanbul Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden Mustafa Tunç, Mehmet Aslan, Ömer Faruk Okşaş, İbrahim Emre, Abdullah Çelik, Mustafa Okumuş, Haşim Gülal, Kemal Atılgan ve Halil Ardıç'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, Necmettin Karapınar'ın ise "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" ve "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından tutuklanmasına hükmedildi.

Şüphelilerden 11'i yurtdışına çıkış yasağını içeren adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 8 şüpheli ise hakimlik sorgusunun ardından serbest kaldı. 

Tutuklanmalarına karar verilen şüphelilerin, "FETÖ/PDY terör örgütünün her alanda var olma iradesi doğrultusunda, bir kısım yöneticilerince futbol alanında da etkinliğe kavuşma adına sosyal ve ekonomik olarak topluma etkisi büyük olan bir spor kulübünü ele geçirmeye çalıştığı" öne sürüldü.

Şüphelilerin, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'nı ve bir kısım yöneticilerini, Futbol Federasyonu Başkanı'nı ve birtakım spor kulübü yöneticilerini, futbol camiasına ilişkin isimleri yasa dışı yollarla teknik ve fiziki takibe maruz bıraktığı ifade edildi. 

Tutuklama gerekçelerinde, Fenerbahçe Spor Kulübü ile Futbol Federasyonu başkanlarının silahlı suç örgütü üyeleriyle ilişkiliymiş gibi gösterildiği iddia edilerek, söz konusu kişilerin fiziki ve teknik takibe alındığı, bu kişilerin silahlı terör örgütleriyle ilişkili oldukları yönünde zemin hazırlandığı ileri sürüldü. 

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklandı. 

2 şüpheli daha tutuklandı

Soruşturmada kapsamında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklandı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Soner Koç ile Seyfi Erdoğan, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi. 

Nöbetçi hakimlik, Koç ve Erdoğan'ın tutuklanmasına karar verdi. 

Soruşturma kapsamında daha önce de 10 şüpheli tutuklanmıştı. Böylece tutuklu sayısı 12'ye yükseldi. 

Bakmadan Geçme