Siirt'te örgütün 'bölge sorumlusu' da etkisiz hale getirildi

Siirt'te dün güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı 7 teröristten birinin örgütün sözde 'bölge sorumlusu' Cemal Oğuz olduğu tespit edildi.

  • 877

SİİRT

Siirt'te dün güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı 7 teröristten birinin, geçen yıl temmuz ayında polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden ve ağustos ayında Şirvan ilçesinde 8 askerin şehit edildiği saldırıyı planlayan, örgütün sözde 'bölge sorumlusu' Cemal Oğuz olduğu tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın koordinasyonunda yürütülen, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı özel komando birliğinin de destek verdiği polis ve jandarma özel harekat timlerince iki adrese gerçekleştirilen operasyonda, sansasyonel eylem yapmayı planlarken etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin kimlik tespitinde önemli bilgilere ulaşıldı.

Bu teröristin, terör örgütünün sözde 'Çırav bölge sorumlusu' 'Çırav' kod adlı Cemal Oğuz olduğu belirlendi. Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmalarda Oğuz'un, 7 Temmuz 2015'te Siirt'te kaçakçılık şüphesiyle durdurulan otomobilden polis ekibine silahla ateş açarak 30 yaşındaki polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden terörist olduğu anlaşıldı.

Teröristin, 19 Ağustos 2015'te Siirt-Pervari karayolunda zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 8 askerin şehit olduğu saldırıyı da planladığı ayrıca güvenlik güçleri ile sivilleri hedef alan birçok eyleme karıştığı tespit edildi.

En son güvenlik güçlerinin operasyonlarının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinden kaçarak Siirt'te gelip bu kentte de Cizre ve Silopi'deki gibi sokak olayları başlatılması amacıyla planlar yaptığı öğrenilen Oğuz, dünkü operasyonda etkisiz hale getirildi.

Teröristin üzerinden çıkan notlar

Teröristin üzerinde tabanca ve kalaşnikof silah, 3 şarjör, 57 fişek, flaş bellek, telsiz, yüklü miktarda para ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Oğuz'un yazdığı, rapor olarak değerlendirilen dökumanlarda, örgüt içinde bazı gruplar arasında denetimi eline almak istemeleri bakımından güç mücadelesi bulunduğu, örgüt mensuplarının güvenlik güçlerinin operasyonları nedeniyle sıkışıp üstlerine bildirmeden nokta değiştirdiği yer alıyor.

Kağıtlara ayrıca örgütün elebaşılarından izinsiz esrar yetiştirip 'gelir'den PKK'ya 'pay' vermeyenlerin cezalandırılması yönünde not düşüldüğü görüldü. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme