Sığınmacılar 'Türkçe' öğreniyor

Çankırı'da yaşayan çoğunluğu Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı sığınmacılar kendileri için açılan kursta Türkçe öğreniyor.

  • 692

Çankırı'da yaşayan çoğunluğu Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı sığınmacılar açılan kurs sayesinde Türkçe öğreniyor.

Çankırı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından haftanın belirli günlerinde Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen Türkçe kurslarına, anne ve babaların yanında sığınmacıların çocukları da ilgi gösteriyor.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Nadir Kayaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun Çankırı'da yaşayan sığınmacıların Türkçe öğrenmesi için açıldığını ifade etti.

Türkçe öğretmenleri Özge Aslanel ve Metin Ünlü tarafından kurs verildiğini belirten Kayaş, '136 saat sürecek Türkçe kursumuza 42 kişi katılıyor. Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı vatandaşların yoğun olarak katıldığı kurs cumartesi, pazartesi ve çarşamba günleri veriliyor' dedi.

Kursiyerler çok mutlu

Kayaş, okullarında böyle bir kursun açılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydederek, 'Onlar çok mutlular, biz de onları eğittiğimiz için burada Türkçe öğrettiğimiz için daha mutluyuz. Kursumuz çoğunlukla anne ve babaların geldiği bir kurs. Bunun yanında çocuklar da kursa gelmek istiyor. Onlara da kapımız açık' ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Hatham Alrifaie ise annesi ve kardeşleri ile Türkçe kursuna katıldığını anlattı. Irak'ın Basra kentinden Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Alrifaie, savaş nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini belirterek, bir yıldır Çankırı'da olduklarını belirtti.

Türkçeyi yavaş yavaş öğrenmeye başladığını dile getiren Alrifaie, 'Türkçe çok az lakin öğretmenim çok güzel öğretiyor. Biz de yavaş yavaş öğreniyoruz. Kursa annem ve kardeşlerimle birlikte 6 kişi katılıyoruz. Çankırı rahat, çok güzel' dedi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme