Serdar Arseven'in yeni gazetesi belli oldu

Bir süre önce kurucu ekibinde yer aldığı Yeni Akit gazetesi ile yollarını ayıran usta gazeteci Serdar Arseven Milat gazetesinde.

  • 2592

12 Eylül 1993'te yayın hayatına başlayan Beklenen Vakit olmak üzere isim değişiklikleri ile yoluna devam eden Vakit, Yeni Akit gazetelerinin kurucu ekibinde yer alan usta gazeteci Serdar Arseven, "yuva"ya veda etti.. Arseven, Akit ailesi ile yollarını ayırdı.

Serdar Arseven, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 4 Ekim 2016 tarihinden itibaren Milat gazetesinde yazmaya başlayacağını ve Genel Yayın Koordinatörü olarak gazeteye katkıda bulunmaya çalışacağını duyurdu.

Arseven, ayrılık kararı ve yeni mecra konusunda açıklama yaptı

Usta gazeteci Arseven, artık eski talebelerinden olan Ali Adakoğlu'nun gazetesinde yazacak. Serdar Arseven “Milat gazetesini ve Milat medya grubunu bugünlere getiren ekibin başındaki Sayın Ali Adakoğlu kardeşim ile uzun süre birlikte habercilik yapmıştık. 28 Şubat sürecinde omuz omuza mücadele vermiştik. Şimdi de, aynı  çatı altında buluşmak nasipmiş” açıklamasını yaptı.

NİÇİN MİLAT?  

Aslen Kastamonulu olan ve mücadeleci kimliği ile bilinen Arseven,  şöyle devam etti:

“Türkiye üzerine oynanan oyunları artık bilmeyen kalmadı. Önemli olan şer odaklarının tezgâhlarına karşı çıkacak yerlive milli güçlerimizi tahkim etmek. Milat medya grubu yerli ve milli, dik duruşlu, seviyeli bir çizgi tutturmuş durumda.  Dili ile yaralamıyor ancak gerçekleri ifadeden de asla kaçınmıyor. Bu gazetenin ve dahası bu medya grubunungüçlendirilmesine katkı ülkemize büyük hizmettir.  Bu yolda ne yapabiliriz, Sayın Ali Adakoğlu ve medya grubunun diğerfikir önderleri ile oturduk konuştuk. Bu yolda katkı sağlayabileceğimiz kanaatine ulaştık.  Bir takım oyunu bu; bünyedeki hiç kimse bir başkasından daha önemli veya önemsiz değil, her bir kardeşimizin bütün içinde önemli yeri var, ben de Milat medya grubundaki fikir emekçilerinden biri olarak elimden geleni yapacağım Allah’ın izniyle.  Milat gazetesi, Yeni Söz gazetesi, internet haber siteleri, önümüzdeki süreçte inşallah başka atılımlar ile Milat’ın gücüne güç katmak istiyoruz. Ankara Temsilcimiz Sayın Bayram Zilan güzel bir girişimde bulundu, yakında Meclis büromuzu açıyoruz kısmetse. Doğru ve etkili habercilik için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız inşallah bildiklerimizi kardeşlerimize aktarmanın, bilmediklerimizi kardeşlerimizden öğrenmenin gayreti içinde olacağız. Akit gazetesinde ve görev yaptığımız diğer medya organlarında bize destek olan bütünkardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte, bize birlikte çalışma teklif eden medya yöneticisi kardeşlerime teşekkürediyorum. En büyük teşekkür de kıymetli okuyucularıma. Son bir ayda doğrudan bizi arayıp desteklerini ileten okuyucularımızın sayısı binleri aştı. Yoğunluktan dolayı ulaşma güçlüğü çektiklerini söyleyen nice okuyucumuz da aramaya devam ediyor. Yerli ve Milli Türkiye, her geçen gücün gücünü ve etkisini arttıran Türkiye, mazlumların ümidi dayanağı olan Türkiye. ‘Reis’ ile yola devam diyen Türkiye.  Bu güzel ülkemize katkıda bulunmak için herkesin üzerine düşenler vardır. Benim üzerime düşen de bu. Dua etsin bütün dostlar. Allah gücümüze güç katsın. Yanlıştan korusun.” 

GAZETE “O GELİYOR” DİYE ANONSLADI

Ali Adakoğlu'nun sahibi ve genel yayın yönetmeni olduğu Milat gazetesi, Usta gazetesi Serdar Arseven’in aileye katılımını “O geliyor…” anonsu ile ilan etti.

Serdar Arseven, mesleğe 1980'li yılların ortalarında Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu Güneş gazetesinde başlamıştı.

Arseven, daha sonra, Beklenen Vakit, Vakit, Yeni Akit gazeteleri ile Cuma dergisi ve Tercüman gazetesinde çalışmış; TRT'de de program yapmıştı. 

Meslekte 30 yılı gören Serdar Arseven, basın kuruluşlarında İstanbul'da polis muhabiri, gece muhabiri, İstanbul İstihbarat Şefi, Haber Müdürü, Ankara Temsilcisi, Haber Koordinatörü, yayın danışmanı, köşe yazarı olarak görev aldı.

Bakmadan Geçme