Selam Tevhid'de kumpas davasında karar açıklandı

Selam Tevhid'de kumpas davası kapsamında, tutuklu yargılanan 7'si polis, 3'ü asker 10 sanığın adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması kararlaştırıldı.

  • 683

İSTANBUL

Selam Tevhid'de kumpas davası kapsamında, tutuklu yargılanan aralarında eski Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın da bulunduğu 7'si polis, 3'ü asker 10 sanığın adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması kararlaştırıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, taleplere ilişkin ara verildi.

Yaklaşık 3 saat süren aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar eski Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan, polisler Bekir Enes Arı, Murat Çobanoğlu, Yusuf Yolcu, Mücahit Gökoğlu, Serhat Taner Doğan ve Aytekin Koçak ile muvazzaf askerler Erdal Turna, Mesut Çelik ve Halil Alp'in suç vasfı ve hukuki durumlarının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreleri göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

Heyet, tahliye olan sanıklar hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına da hükmetti. Bu kapsamda, yurt dışına çıkış yasağı konulan sanıkların haftada bir polis merkezine giderek imza atmalarına karar verildi.

Muhabir: Muhammed Enes Can, Yunus Ege www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme