Şeker üretim maliyeti düşürülüyor, ya satış fiyatına ne demeli?

Akajans'ın haberine göre şeker fabrikaları üretim maliyetlerini düşürmek için canla başla çalışıyor. Peki bu çaba, satış fiyatına yansır mı dersiniz?

  • 944
Şeker üretim maliyeti düşürülüyor, ya satış fiyatına ne demeli?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKAJANS -  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şeker üretimi maliyetlerinin düşürülmesi adına yapılan çalışmalara ilişkin bilgi talebinde bulundu.

Gürer’in soru önergesini cevaplayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'den alınan cevabı paylaştı.

Akajans'ın haberine göre, fabrikaların buhar kazanlarında kullanacağı linyit kömürleri, Kamu İhale Kanunu ve Şirketimiz Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde satın alındığı bildirilen cevapta şunlar kaydedildi:

“Fabrika buhar kazanları ve çevre için uygun kömürler yakılarak enerji en düşük maliyetle alınmaktadır. Fabrikaların ihtiyacı ve ödeneklerin imkân verdiği ölçüde kullanmak için yüksek verimli paket tip yeni kazanlar alınması için çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanı sıra ödenekler çerçevesinde yakma-yönetim kontrol sistemleri değiştirilerek buhar kazanlarında verim artışı ile birlikte enerji tasarrufu sağlanmaya çalışılmaktadır. 

Fabrikalarımızdaki buhar tüketim noktalarının daha sıkı kontrol altına alınmasına, personel eğitimine önem verilerek yakıtta tasarruf sağlanmasına ve kazan verimlerinin artırılmasına gereken azami çaba sarf edilmektedir. Yakıt sistemleri için gerekli iyileştirme çalışmalarına devam edilmektedir. 

Maliyetleri minimize etmek amacıyla daha az enerji harcayan makinalar imkânlar nispetinde fabrikalarımıza temin edilmektedir. Tephir ve ısıtıcı boruları isi transfer yüzeylerinin kireçten temizlenmesine, fabrikalarımızdaki izolasyon eksikliklerinin giderilmesine gayret edilmektedir. Güneş enerjisinden faydalanarak enerji tasarrufu sağlanması için fabrikalarımızda ödenekler nispetinde güneş enerjisi sistemleri kurulmaktadır.”

Bakmadan Geçme