Şehitlerimizi uğurluyoruz

Bölücü terör örgütü PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Şahin, Jandarma Astsubay Çelik, Jandarma Uzman Onbaşı Karadal, son yolculuklarına uğurlandı.

  • 570

GAZİANTEP


Mardin'in Dargeçit ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal'ın (26) cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Karadal'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Asri Mezarlık Merkez Camisi'ne meslektaşlarının omuzunda getirildi. Burada şehit Karadal'ın yakınları, tabutun yanına gelerek gözyaşı döktü. Törende Anne Ayşe Karadal, görme engelli baba Cuma Karadal ve kız kardeşlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş şehidin naaşına sarılarak ağıtlar yaktı.

Tören boyunca gözyaşı döken yakınlarını teselli ederek, "gözyaşı döküp hainleri sevindirmeyin" diyen abla Yıldız Gölbaşı ise tabuta sarılarak, "Yüzüne, gözüne kurban, seni vuran eller kırılsın, kökleri kurusun. Erkek olsalar karşılarına çıkarlardı. Etek giydiğiniz, elbise giydiğiniz günleri de gördük. Benim gözümden yaş akmayacak. Çünkü benim kardeşim şehit oldu, sizin gibi leş olmadı" dedi. 

Törene, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, askeri erkan, şehidin meslektaşlarıyla yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Üsteğmen Şahin Mersin'de toprağa verildi

Mardin'in Dargeçit ilçesindeki terör saldırısında şehit olan JandarmaÜsteğmen Emrah Şahin, memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin Toros Devlet Hastanesinden alınan Şahin'in cenazesi, merkez Akdeniz ilçesi Yeni Mahalle'deki babaevine götürüldü. 

Şehidin naaşı, helallik alındıktan sonra Muğdat Camisi'ne getirildi. Burada cumayı müteakip kılınan cenaze namazına, şehidin babası Cafer, annesi Gülay, eşi Saliha ve ağabeyi Halil Şahin'in yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba Cafer ile ağabey Halil Şahin, şehidin Türk bayrağına sarılı tabunu öptü.

İl Müftüsü Ali Melek, cenaze namazını kıldırmadan önce yaptığı konuşmada, bir ülkenin şehitler ve gaziler sayesinde vatan olduğunu söyledi.

Şahin'in cenazesi, daha sonra Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Şehit Astsubay Çelik törenle toprağa verildi

Dargeçit ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Abdülkadir Çelik (37), memleketi Manisa'nın Demirci ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. 

Gördes Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Çelik'in naaşı, cenaze töreni için Merkez Ulu Cami'ne getirildi. 

Cuma namazının ardından düzenlenen törende, şehidin eşi Kezban ve annesi Fatma Çelik tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Hamit Çelik ise cenaze töreni boyunca metanetini korudu. 

Şehidin 5 yaşındaki oğlu Efe Çelik'in, annesinin kucağında söylediği "Babam eskiden küçücüktü, küçük kutuya girerdi, şimdi büyümüş büyük kutuya giriyor" sözler herkesi duygulandırdı.

Cenaze töreninin ardından şehidin naaşı helallik alınmak üzere Doğanpınar Mahallesi'neki baba evine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından Doğanpınar Mahalle Camisi'ne götürülen şehidin cenazesi daha sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi. 

Cenaze törenine CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa milletvekilleri Recai Berber ve Tur Yıldız Biçer, Manisa Vali Vekili Yakup Tat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kırkaya, Manisa 1'nci Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Mercan ile şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Bakmadan Geçme