Şehitler ve Milli İrade, üniversite isimlerinde yaşasın

15 Temmuz gecesi silahsız insanlar, koca koca silahlara karşı koydu. Bu olumsuzluklardan olumlu, pozitif bir dünya ortaya çıkarmak için çaba göstermek gerekiyor. Hem olumsuz etkileri silmek, hem şehit ve gazilerimizin ruhunu şad etmek, onları taltif etmek gerekiyor. Yazarımız Semih Gündüz'ün teklifi ise şu: Şehitler ve Milli irade, yeni üniversite isimlerinde yaşasın...

  • 1712

(SEMİH GÜNDÜZ - HABER PLATOSU ÖZEL)

Bir gecede silahsız insanlar, koca koca silahlara karşı koymuşken, tarih 10 Ağustos oldu. Bugün, günlerden beridir sokaklarda, meydanlarda nöbet tutan insanlar var. Bugün, iktidarıyla, muhalefetiyle birlik var. Türkiye için kötü günler planlanmışken, daha güzel günler, birlik günleri var. Belki saldırılar yine olacak. Ancak, insanlar açısından daha iyimser bir tablo var, görünüyor.

Bu noktada, belki bir kampanya edasıyla, öncülük yapmak gerekiyor. FETÖ nedeniyle, ülke yanında insanlar da bireysel bazda olumsuz etkilerle karşılaştı. Önlemlerin yanında, bu olumsuz etkilerin giderilmesi de, ülkemizin geleceği için daha iyi olacaktır.

Kampanya dedim ya. Bu olumsuzluklardan olumlu, pozitif bir dünya ortaya çıkarmak için çaba göstermek gerekiyor. Hem olumsuz etkileri silmek, hem şehit ve gazilerimizin ruhunu şad etmek, onları taltif etmek gerekiyor. Muhakkak ki, asıl hediye asıl dünyadadır.

Kapatılan üniversiteler oldu. Bunların binaları devredildi, ancak yerinde, malzemeleriyle birlikte duruyor. O zaman, bu binaları atıl bırakmak, başka amaçlarla kullanmak yerine neden yeni üniversiteler kurmuyoruz.

"ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ", "15 TEMMUZ ÜNİVERSİTESİ", "15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ÜNİVERSİTESİ", "MİLLET ÜNİVERSİTESİ", "HÜRRİYET ÜNİVERSİTESİ", "GAZİ MECLİS ÜNİVERSİTESİ", "MİLLİ İRADE ÜNİVERSİTESİ", "KAZAN AKINCI ŞEHİTLERİ ÜNİVERSİTESİ", "ŞEHİT EROL OLÇAK SANAT ÜNİVERSİTESİ", "ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK ÜNİVERSİTESİ", ...

Ben 10 adet üniversite adı yazdım. Bu 15'e tamamlanabilir. Bu isimler gözden geçirilebilir.

Bu konunun bir diğer önemi de, kapatılan üniversitelerin öğrencileri, darbe ve FETÖ ile ilgileri olmadığı halde sorun yaşıyor. Bu öğrencileri yeni üniversitelere naklederek, diğer üniversite ve öğrencilerini rahatsız etmeden YENİ BİR ÇÖZÜME ulaşmış oluruz.

Hem de darbe ve FETÖ değil, şehitlerimiz ve milli irade vurgusu ortaya konulmuş olur. Bu üniversiteleri kurmak için, binalar, tesisat mevcut. Bu üniversitelere, akademisyen ve personel temini gerekiyor.

Bunun bir diğer olumlu yanı ise, bu üniversitelere alınacak personel ile istihdam sağlanması. 15 üniversiteye, akademisyen yanında, en azından her biri için 1000 personel alınsa, 15.000 İSTİHDAM rakamına ulaşılır. AKADEMİSYEN SAYISI DA ZAMANLA ARTACAKTIR.

 

Bu üniversiteler, devlet üniversitesi olabilir. Paralı öğrenciler, aynı şekilde devam ederler. Bu zaten, mevcut durumda da böyle. Yeni öğrenciler, yeni usulde gelir.

Hem de eski üniversite isimleri hatırlanmaz. Yeni isimler yaşar. Olumlu buluyorsanız, bunu yetkililere iletmeye ne dersiniz? Büyük bir kötülükten, bir çok iyilik çıkarmak için, hayırlısı olsun.

Allah'ın selamı üzerinize olsun...

 

Bakmadan Geçme