Şehidin evinden bayrağı neden aldılar?

Şrnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde helikoptere açılan ateş sonucu şehit edilen, Komando Er Doğan Acar'ın evindenTürk bayrağı bakın neden alınmış!

  • 1303

Denizlil şehiti Komando Er Doğan Acar’ın evinden alınan Türk Bayrağı’nın yerine, yenisi asıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın ise, şehidin evinden bayrağı zorla almalarının söz konusu olmadığını belirtip, “Şehidin babasının rızası var. Bayrağı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bu yıl altıncısını düzenlediği Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nın yapıldığı Yetiştirme Yurdu’ndaki spor salonuna astık. Turnuvadan sonra bayrağı geri verecektik. Ancak, yenisi asılmış artık gerek kalmadı” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın, şehit er Doğan Acar'ın evindeki Türk bayrağının, Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'nda kullanılmak üzere babasının oluruyla alındığını belirterek, "Bununla şehidimizin onurlandırılmasını istediğimizi, güreşçilerimizin bu bayrağın gölgesinde müsabakalara çıkmasının ayrı bir anlamlı olacağını konuştuk. Şehidin babası bundan onur duyacağını ifade etti" dedi. 

Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terhis olduktan sonra bindiği askeri helikoptere teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen er Doğan Acar'ın evine asılan Türk bayrağının alındığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. 

Doğan Acar'ın şehit düşmesinin ardından evine kendilerince 2 Türk bayrağının asıldığını anlatan Altın, olayın ardından şehidin babası Mehmet Acar'ın kendilerine teşekkür ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Altın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konuşma esnasında şehidin babası büyük bayrağı eve kaldırdıklarını söyledi. Biz de Bakanlığımıza bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Denizli'de bu yıl altıncısı düzenlenecek Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'nda şehidimiz için astığımız bayrağı kullanmak istediğimizi şehidimizin babasına ilettik. Bununla şehidimizin onurlandırılmasını istediğimizi, güreşçilerimizin bu bayrağın gölgesinde müsabakalara çıkmasının ayrı bir anlamlı olacağını konuştuk. Şehidin babası bundan onur duyacağını ifade etti."

Bu görüşmenin sonrasında kendilerine teslim edilen bayrağın, Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'nın yapıldığı yetiştirme yurdu spor salonuna asıldığını kaydeden Altın, şampiyonanın ardından bayrağın şehidin babasına teslim edileceğini vurguladı.

"Asılı bir bayrak kesinlikle asıldığı yerden alınmamıştır. Evin önünden bir yetkilinin bayrağı alıp götürdüğü iddiaları doğru değildir. Şehitlerimizin yakınları bizim için kutsal emanettir" diyen Altın, kullanılan bayrağın ayrıca şehidin naaşında ailesine tevdi edilen bayrakolmadığını da bildirdi. 

Altın, haberlerin ardından baba Mehmet Acar ile görüştüklerini, şehit babasının olayın tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu, üzgün olduğunu söylediğini kaydetti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici cumartesi günü, Şırnak’ta geçen 10 Ağustos’ta şehit olan Denizlili Komando Er Doğan Acar’ın Pamukkale İlçesi Akhan Mahallesi’ndeki ailesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında anne Fatma Acar, oğlunun şehit olmasından sonra evlerine asılan dev Türk bayrağının yetkililer tarafından geri alındığını belirtip, “Bayrağı zorla geri aldılar. Bana ikinci kez büyük bir acı yaşattılar” diyerek, tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine BBP lideri Destici, partililere şehidin evine dev bir Türk Bayrağı asmaları talimatı verdi. Bunun üzerine harekete geçen partililer, bugün şehidin evine dev Türk Bayrağı asıp, annesinin elini öptükten sonra ayrıldı.

 

Bakmadan Geçme