Sedat Peker'in sözleri CHP ve HDP'yi çıldırttı

Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonları eleştiren akademisyenlerin imzaladığı 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirinin ardından, Sedat Peker'in bildiriyi yayınlayanlara yönelik, 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız' sözleri, ortalığı karıştırdı.

Sedat Peker geçtiğimiz yıl 9 Ekim'de Rize'de "Teröre lanet" sloganıyla yaptığı mitingde tepki çeken "oluk oluk kan akıtılacak" sözlerini tekrarlayıp bu sefer akademisyenleri hedef alınca CHP'den ve HDP'den tepki yağdı.

Peker'in akademisyenlere yönelik eleştirisinde şu sözler var:

"Bu sözde aydınlara ve akademisyenlere şunu özellikle söylemek istiyorum: Siz yatın kalkın bildirgenizde kötülediğiniz bu DEVLET'in POLİSİE ve ASKERİNE dua edin."
"(…) Kendi can sağlığınız için siz bu DEVLETİ batırmaya uğraşmayın. Şu an dahi hayatta olabilmenizin tek sebebi, DEVLET'in var olması ve ayakta durmasıdır."
"Tekrardan söylüyorum; OLUK OLUK KANLARINIZI AKITACAĞIZ VE AKAN KANLARINIZLA DUŞ ALACAĞIZ!!!"

Sedat Peker'in sözlerine siyasilerden şu tepki geldi:

CHP SÖZCÜSÜ HALUK KOÇ: 

"Bazı akademisyenlerin kendi görüşlerini ifade eden bir açıklama yapmaları sonrası fırtına kopartıldı. Bildirinin içeriğinden bağımsız değerlendirmeler yapıyorum. Düşünce hürriyeti demokrasilerde temel alanlardan bir tanesidir. Şiddet çağrısı yapmayan, terörü teşvik etmeyen düşünceler ifade edilebilir. Üçüncü sınıf mafya babaları bundan vazife çıkarıp balıklama atlıyorlar. Tehditler ortada dolaşmaya başlıyor. TCK'nın 106. maddesi çok açık. kendileri harekete geçmeyeceklerse açık açık çağrı yapıyorum. Cumhuriyet savcılarının üçüncü sınıf mafya babaları için harekete geçmelerini istiyorum."

HDP EŞSÖZCÜSÜ ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: 

"Cumhuriyet savcıları bu sözleri bir katliam örgütünün varlığına kanıt sayarak harekete geçmeyecekse, muhalefetin katli devlet koruması altına alınmış demektir. Bu katilin cezasızlığı, mafyanın, yeni devletin organik bileşeni konumuna yükseldiğinin kanıtı olacaktır."

 

Bakmadan Geçme