Savunma sanayisi projeleri görücüye çıktı

Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi tarafından düzenlenen 3. Proje Pazarı, sektörde faaliyet gösteren ana ve alt yüklenicileri buluşturdu.

  • 706

Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) tarafından düzenlenen 3. Proje Pazarı, sektörde faaliyet gösteren ana ve alt yüklenicileri buluşturdu.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, TSSK bünyesinde faaliyet gösteren firmalar, açtıkları stantlarda geliştirdikleri ürünleri ve sahip oldukları kabiliyetleri sergiledi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, açılışta yaptığı konuşmada, savunma sanayisi gibi kritik ve rekabetçi bir sektörün gelişmesi için Ar-Ge'nin çok önemli olduğunu belirtti. Acar, Kazan'a kurulacak uzay ve havacılık organize sanayi bölgesi için de her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

TSSK Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ünal da proje pazarında, firmaların yeteneklerini birbirlerine aktarmalarını, güncel çalışmaları hakkında bilgi paylaşımını ve yeni işbirliği olanakları geliştirmelerini amaçladıklarını belirtti. Ünal, TSSK üyesi firmalarda yaklaşık 2 bin 200 Ar-Ge personeli istihdam edildiğini, savunma sanayisine yönelik olarak yaklaşık 400 Ar-Ge projesinin yürütüldüğünü kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından TSSK ile Ostim Savunma ve Havacılık Kümelenmesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme