Sağlıkçıların sıhhatli yaşam reçetesi bisiklet

Tekirdağ'da, aralarında doktor, eczacı ve ilaç mümessillerinin bulunduğu bir grup, sağlıklı yaşama dikkati çekmek amacıyla kurdukları toplulukla bisiklet turları düzenliyor.

  • 817

Tekirdağ'da, aralarında doktor, eczacı ve ilaç mümessillerinin bulunduğu bir grup, sağlıklı yaşama dikkati çekmek ve bisiklet kullanımına özendirmek amacıyla kurdukları toplulukla bisiklet turları düzenliyor.

Tekirdağ Sağlık Pedal Grubu sözcüsü ilaç mümessili Faruk İlker Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık alanında hizmet veren kişilerle sağlık için bisiklet kullanmayı isteyen herkesi bir araya getirmek amacıyla grubu kurduklarını belirtti.

Sağlık alanında hizmet veren doktor, eczacı, hemşire gibi pek çok sağlıkçının grup üyesi olduğunu belirten Uzun, 'Tekirdağ'da bu farkındalığı arttırmak adına bisiklet kullanarak örnek oluyoruz ve etrafınızdaki insanlara sağlıklı yaşamla ilgili çok güzel bir örnek teşkil etmeye çalışıyoruz' dedi.

'İnsanlara bisikletin sağlığa faydalarını anlatıyoruz'

Uzun, düzenledikleri etkinliklerin ve bisiklet turlarının vatandaşların ilgisini çektiğini ve birçok kişinin gruplarına dahil olduğunu aktararak, 'Sayımız her gün artıyor çünkü bisiklete binerek örnek olduğumuz için etrafta gerçekten bizi görenler ilgiyle karşılıyor ve bu konuda farkındalık oluşturuyoruz. Bizden bisiklet sporu konusunda yardım isteyenler oluyor. Onlara yardımcı oluyoruz ve bu konuda birlikteliğimizi arttırmaya çalışıyoruz' dedi.

Tekirdağ Bisiklet ve Spor Kulübü Başkanı Serkan Çiloğlu da bisiklet binmenin birçok insana ilk başlarda zor gelmesine rağmen daha sonra vazgeçilmesi zor bir spor olduğunu belirtti.

Bisikletin düzenli olarak kullanıldığında insan sağlığını olumlu yönde etkilediğini anlatan Çiloğlu, 'Bisiklete sürekli binildiğinde bacak ve bel kasları gelişir ve kalbe fayda sağlar. Özellikle öğrencilere bu sporu aşılarsak, derslerinde bu spor dalı onlar için çok faydalı olacaktır. Çünkü onların zihin gelişimine çok faydası var. Dayanıklılık sporudur, daha dayanıklı olabileceğiniz bir spor dalıdır. Bu spora çocukları erken başlatmalıyız. Çünkü erken yaşta başlatılan spor daha faydalıdır' ifadelerini kullandı.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme