Rüzgar ve yağmurla yuvası yıkılan aileye güneş doğdu

16 yıldır derme çatma konutta yaşayan, son olarak şiddetli rüzgar ve yağmurun etkisiyle evlerinin tavanı çöken 3 çocuklu Çıtak ailesi, Talas Kaymakamlığınca yapılan kira yardımıyla yeni evlerine yerleştirildi.

  • 746

Maddi olanaksızlıklar nedeniyle 16 yıldır derme çatma konutta yaşayan, son olarak şiddetli rüzgar ve yağmurun etkisiyle evlerinin tavanı çöken 3 çocuklu Çıtak ailesi, Talas Kaymakamlığınca yapılan kira yardımıyla yeni evlerine yerleştirildi.

Çıtak ailesinin ilçedeki Harman Mahallesi'ndeki evlerinin tavanı yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle 8 Ocak Cuma günü çöktü. Tavandan dökülen kalas ve toprak nedeniyle ev kullanılamaz hale geldi. Maddi olanaksızlıklar nedeniyle yıllardır zor şartlar altında yaşayan ve evlerinin tavanının çökmesiyle yuvasız kalan Çıtak ailesine, Talas Kaymakamlığı kucak açtı.

Memili Çıtak (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babasının ayrılmasının ardından bir süre yurtlarda kaldığını 22 yaşında da hayatını Halime Çıtak ile birleştirdiğini belirtti.

Evliliklerinden 3 çocukları olduğunu belirten Çıtak, maddi yokluklar nedeniyle sıkıntılı bir yaşam sürdürdüklerini ifade ederek, '4 kardeşim var. Annem babam ayrıldığında babam bize bakamadı, bizi kardeşlerimle beraber yetişme yurduna verdi. Biz Yozgat Yetiştirme Yurdunda büyüdük. Çok şeyler yaşadım, sokaklarda yattım, kalktım, sokaklarda da büyüdüm' dedi.

Evlendikten sonra bakımsız tek odalı evlerde yaşadıklarını anlatan Çıtak, 10 gün önce fırtına ve yağış nedeniyle oturdukları evin tavanın çökmesiyle ortada kaldıklarını anlattı.

Evsiz kalınca bir süre kız kardeşinin yanında kaldıklarını aktaran Çıtak, daha sonra kendilerine Talas Kaymakamlığının sahip çıktığını belirtti. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme